ERC escollirà dissabte la persona que ocuparà el número 2 de la seva candidatura

ERC Roses

 La Secció Local d’ERC Roses ha convocat assemblea pel proper dissabte, dia 26 de gener, per a escollir la persona que ocuparà el número 2 a les eleccions municipals d’aquest any 2019 

ERC RosesEl reglament d’Esquerra Republicana per a aquests comicis estableix que les candidatures han de tenir una presència igualitària de dones i homes, de manera que les candidatures han de tenir una proporció que s’asseguri al màxim al 50% de dones i al 50% d’homes. Això implica que a les ciutats de més 3.000 habitants la situació de les persones a la llista ha de ser alterna per a cada gènere en el conjunt de la llista. En aquest sentit, ERC ja va confirmar fa mesos que el seu cap de llista a Roses tornaria a ser Joan Plana, cosa que suposa que hi haurà un canvi assegurat respecte de la llista del 2015, quan Èric Ibáñez va ocupar el segon lloc de la candidatura.

També, segons el reglament, el procediment d’elecció del conjunt de la candidatura ha de ser el mateix que el d’elecció del cap de llista. En el cas de Roses, es va optar per obrir al màxim possible el cens electoral i donar dret a vot al conjunt de militants, simpatitzants i amics de la Secció Local i, per tant, són els mateixos que podran votar el dissabte.

Els republicans faran públic el mateix dissabte el nom de la persona escollida, i té previst anunciar durant les setmanes següents els noms dels següents llocs de la candidatura.