ERC guanya per primer cop a la historia unes eleccions municipals a Roses, però Junts pot tenir la clau per governar

Esquerra Republicana obté el major nombre de vots però el mateix nombre de regidors que el PSC, que passa de 3 a 4, que no sumen, però, per fer majoria, obrint-se la combinació de varis pactes de Govern

Fins a 7 partits han assolit representació a l’Ajuntament de Roses en les eleccions municipals de 2023.
ERC-SOM Roses ha guanyat les eleccions, amb 1.437 vots que l’han atorgat 4 regidors, els mateixos que el PSC Roses, que amb 1.316 sufragis ha augmentat la seva representació al consistori rosinc en un regidor.
Regidor que, per la seva banda, Junts per Roses ha perdut en obtenir 894 vots que li han fet baixar un dels 4 regidors assolits al 2019. El partit nacionalista ha obtingut el pitjor resultat de la seva història a Roses.

Tres regidors que, donada l’aritmètica dels resultats, podrien ser la clau per formar el futur equip de Govern de Roses.

Darrera el partit nacionalista s’ha situat Lliures Roses Ara Pacte Local, que amb els 623 vots aconseguits passa d’un a dos regidors, els mateixos que Gent del Poble que manté els assolits ara fa quatre anys en obtenir a les urnes 584 vots.
I amb 1 regidor ha aconseguit entrar a l’Ajuntament,  Vox Roses, gràcies als 516 vots assolits a les urnes, mentre que el Partit Popular, amb 487 sufragis, ha assolit mantenir el regidor assolit al 2019, fent al seu candidat, Manel Escobar, com el regidor que més temps porta al consistori rosinc, un total de 24 anys, ja que va entrar per primer cop a les eleccions municipals de 1999.
Per la seva part, Ciutadans Roses desapareix de l’Ajuntament de Roses, que amb només 103 vots no han estat suficients per assolir ni tan sols un regidor, quan al 2019 en va treure 2.

Per l’ordre de resultats vam visitar als diferents candidats que van fer la seva valoració dels resultats assolits en aquestes eleccions municipals de 2023.

Eleccions municipals 2023 a Roses
ERC-SOM Roses va celebrar els resultats a la plaça de l’Església

Joan Plana, d’ERC-SOM Roses, en primer lloc va voler destacar que “Esquerra ha guanyat per primera vegada a la història al municipi de Roses”. I donat el mals resultats assolits per Esquerra Republicana al conjunt del país, el candidat republicà va posar l’accent  “en la bona acceptació que ha tingut la nostra proposta entre la ciutadania de Roses, la qual ha evitat aquest càstig que ERC ha tingut en altres municipis i ens ha permès, a més, guanyar les eleccions per primera vegada”, lamentant, però, que “ens hem quedat molt a prop del cinquè regidor, però s’ha d’acceptar perquè ha estat la voluntat dels ciutadans de Roses, i ara tot dependrà dels possibles pactes que es puguin fer per formar Govern”.

Josep Mª Martínez, del PSC Roses, es va mostrar “molt content perquè a les que es consideren les tres forces majoritàries, sense desmerèixer a ningú, nosaltres hem crescut passant de 3 a 4 regidors, Esquerra manté, encara que amb més vots, el nombre de regidors i Junts ha perdut un, per tant, nosaltres ens veiem com a guanyadors d’aquestes eleccions municipals del 2023”. Pel que a la possibilitat de les diferents combinacions de pactes de Govern, Martínez, va afirmar que “nosaltres sempre hem dit que no teníem cap preferència, no portem cap motxilla històrica que ens pugui condicionar un pacte a dos o tres partits, tot i que preferim un de dos per l’eficiència, però no tenim cap preferència, i ara s’ha de posar els projectes sobre la taula, mirar les afinitats amb les persones i a partir d’aquí conformar un Govern en el que nosaltres volem ser els líders”.

Sílvia Ripoll flanquejada per Juana Maria Pérez i Lluís Espada, els tres regidors assolits per Junts per Roses

Sílvia Ripoll, de Junts per Roses, donat els resultats, va confessar que “no podem fer una valoració positiva. Nosaltres hem treballat molt durant la campanya, però soc una persona molt realista i, evidentment, volia almenys mantenir els quatre regidors. De totes maneres, estic molt contenta pel treball del meu equip”. De cares als futurs pactes de Govern, Ripoll va afirmar que “nosaltres som la clau per donar un Govern estable a Roses aquests propers quatre anys”.

La candidatura Lliures Roses Ara Pacte Local va celebrar els resultats en un restaurant de primera línia de mar

Eufòric es va mostrar Pere Gotanegra, de Lliure Roses Ara Pacte Local, en ser la quarta força més votada, “ja vaig dir que trauríem millors resultats que a les eleccions anteriors, i si en Pere Gotanegra diu que plou, plourà, no sé quin dia però plourà, per tant, hem tret un bon resultat i ho estem celebrant”. I pel que respecte a les diferents possibilitats per formar una de Govern, Gotanegra va assegurar que “podem ser la xarnera per a que tot vagi bé en aquest poble, i estem oberts a escoltar tothom”.

Gent del Poble va celebrar l’haver mantingut els dos regidors al cas antic de Roses

Fèlix Llorens, de Gent del Poble de Roses, després d’aconseguir mantenir els seus dos regidors, va afirmar que “estem contents per la confiança que ens ha fet la gent del poble per a que continuem formant part del plenari municipal, però si soc sincer esperàvem treure un millor resultat perquè la feina que s’ha fet ha estat bona, però, torno a dir, estem contents de poder tornar a participar del futur del poble a través dels dos regidors assolits”. En quant a les diferents possibilitats de pactes de Govern, Llorens va assenyalar que “és possible que tornem a formar part de l’equip de Govern per les diferents combinacions que es poden donar i, com hem fet sempre, escoltarem les diferents propostes per decidir per assemblea quina és la combinació que més afavoreix al programa del Gent del Poble per a que es pugui portar a terme”.

I de la cinquena força més votada van parlar amb el candidat del setè i últim partit que ha tret representació a l’Ajuntament de Roses, el Partit Popular de Manel Escobar, ja que al candidat de Vox Roses, Ignasi Mulleras, el sisè més votat, va ser impossible contactar amb ell i, per tant, localitzar on estava celebrant l’haver assolit un regidor.

Els integrants de la candidatura del Partit Popular de Roses van celebrar els resultats en un restaurant a les afores del casc urbà de Roses

I Escobar va afirmar que “estem molt contents per continuar tenint representació a l’Ajuntament de Roses i, per això, primer de tot, el que vull fer és agrair a totes les persones que han dipositat les paperetes del PP a les urnes per seguir donant-nos el seu recolzament i confiança, i després donar les gràcies al meu equip perquè fa 60 dies no sabíem si ens anàvem a presentar i ni tan sols teníem llista”. I un cop el Partit Popular ha mantingut el seu escó a l’Ajuntament de Roses, Manel Escobar va assegurar que “treballarem per a que el projecte, el programa que ha presentat el Partit Popular es pugui dur a terme en aquests quatre anys vista. És un programa per garantir la seguretat de la ciutadania i els serveis bàsics i importants en tota la Vila de Roses”, i en aquest sentit, el candidat del PP Roses va assenyalar que per tirar endavant el seu programa “no cal estar en el Govern, ja que es pot fer via pressupostos, presentació de mocions i canvis de les ordenances”.

Ahir van votar un total de 6.124 persones, el que significa un 49,65% de participació, un 8,47% menys que a les eleccions municipals del 2019, quan van ser 6.857 els ciutadans i ciutadanes que van exercir el seu dret a vot.

 

Exit mobile version