ERC l’Escala escull Etna Estrems com a cap de llista per a les eleccions municipals del 2023

Eleccions municipals del 2023
Etna Estrems, candidata d'ERC a l'alcaldia de l'Escala per les properes municipals del maig del 2023

“Necessitem un poble amable, viu i dedicat a la seva gent i per això ens cal trobar l’equilibri entre turisme i vida. Aquest és el repte més important que tindrà l’Escala els propers anys,” ha destacat l’alcaldable de l’Escala per ERC, Etna Estrems

L’actual portaveu d’ERC l’Escala i cap de l’oposició a l’Ajuntament, Etna Estrems, serà la cap de llista per a les properes eleccions municipals del 2023 després de ser escollida per unanimitat per la militància en una assemblea local. 

Durant el seu discurs de presentació, Estrems s’ha centrat en continuar amb el projecte que van iniciar l’any 2019, en assenyalar que “vam recomençar amb un projecte que volia posar la llavor del canvi a l’Escala. Aquests quatre anys ens han fet créixer com a equip i com a projecte i ara és el moment de seguir regant aquesta planta”. I que per les properes eleccions municipals l’alcaldable republicana ha assegurat que “em sento amb energia i força per seguir liderant el projecte d’ERC al municipi, sobretot, perquè m’envolta un equip de gent divers, preparat i entregat totalment al projecte municipal”

La candidata també ha parlat dels reptes futurs que té l’Escala: “Les eleccions del maig de 2023 són l’oportunitat de posar la gent de l’Escala al centre, de recuperar els carrers de tots els barris per a la vida quotidiana dels escalencs i escalenques. L’Escala està en un punt àlgid; estem de moda pel turisme i això és bo, però no podem oblidar que els governs han de gestionar pels veïns i veïnes”. En aquest sentit, Estrems ha destacat que “necessitem un poble amable, viu i dedicat a la seva gent i per això ens cal trobar l’equilibri entre turisme i vida. Aquest és el repte més important que tindrà l’Escala els propers anys”, i ha significat que “nosaltres ho tenim clar, l’Escala que és bona per a viure-hi serà sempre bona per visitar. El millor model de poble on passar l’hivern és, segur, el millor poble on venir de vacances”.  

Finalment, Estrems també ha volgut agraïr als companys i companyes que li han fet confiança per seguir encapçalant el projecte republicà a l’Escala, en afirmar que “soc conscient que el repte és majúscul i l’entomo amb ganes i l’energia multiplicada. Al 2019 vaig dir que dedicaria els millors anys de la meva vida a servir als escalencs i escalenques i aquest segueix essent el meu compromís. Avui i tots i cadascun dels dies que he dedicat, dedico i dedicaré al nostre poble”.

Etna Estrems és arquitecta, llicenciada en Comunicació Audiovisual i té un màster en Marquèting digital. Actualment dirigeix l’empresa familiar i exerceix com a arquitecta a temps parcial. L’any 2007 inicia el seu activisme polític participant en l’organització de la consulta popular L’Escala Decideix com a portaveu de la plataforma organitzadora. L’any 2011 es presenta per primera vegada amb la llista d’ERC a l’Escala i l’any 2015 entra com a regidora i com a consellera comarcal. L’any 2019 va encapçalar per primera vegada la llista d’Esquerra Republicana al municipi. A més de trajectòria política, també està vinculada en l’associacionisme i és membre de la junta de l’associació protectora d’animals l’Anxova Peluda des del seu inici, l’any 2013.