Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

ERC l’Escala fa visites a projectes d’èxit per implantar al seu poble

Eleccions municipals 2023
La cap de llista d'ERC l'Escala amb el regidor Fredi Guirado durant la reunió que van mantenir amb l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa i la tinenta d'alcaldia, Marina Vall-llosada / Foto: Elsa Barriga

La portaveu republicana i candidata a l’alcaldia, Etna Estrems, ha engegat, amb l’equip de la secció local, una ronda de visites per conèixer projectes d’èxit d’altres municipis i importar-los a l’Escala

L’equip d’ERC l’Escala ha començat una ronda de visites a diferents pobles i ciutats del país, on s’han implantat amb èxit projectes que el grup republicà creu que serien positius per fer avançar l’Escala. 

Un cop feta una reflexió profunda sobre quins projectes poden ser positius pel futur de l’Escala, els republicans han decidit desplaçar-se a llocs on ja s’han desenvolupat, i on saben que estan funcionant de forma positiva. En aquestes visites in situ el grup republicà escalenc, a més de visitar el projectes concret, es reuneix amb les regidories i alcaldies responsables de cada municipi per conèixer de primera mà com ha anat la implantació dels projectes i extreure, per tant, la informació necessària per després poder traslladar-los a l’Escala. 

La coneixença de projectes reals ja consolidats i que estan en funcionament, fa que es puguin treballar les propostes de forma seriosa, rigorosa i precisa i que s’evitin proclames buides que, un cop es transformen en possibilitats de govern, no es poden dur a terme. 

En aquest camí, la primera visita territorial que s’ha realitzat ha estat a Blanes. La portaveu dels republicans escalencs i candidata a l’alcaldia de l’Escala, Etna Estrems, amb el regidor Fredi Guirado van reunir-se amb l’alcalde de la ciutat, Àngel Canosa i la tinenta d’alcaldia, Marina Vall-llosada, per veure en primera persona la implantació del projecte de Camins escolars segurs. Un projecte que els republicans escalencs ja van proposar al consistori al mes d’abril de 2022. 

La implantació d’aquest projecte a l’Escala generaria un increment de l’autonomia infantil millorant les condicions de seguretat de l’espai públic i donaria tranquil·litat i garanties a les famílies en el moment de deixar anar als seus fills i filles a l’escola; sabrien que ho fan en un entorn segur i sempre coneixent quin és l’itinerari que segueixen per arribar al centre. El projecte s’hauria de desenvolupar en col·laboració amb les escoles, implicant als infants perquè expliquin per on passen per arribar als centres i d’aquesta manera senyalitzar els itineraris, creant cruïlles de punts de trobada i implicant als comerços de la zona creant una xarxa de punts segurs de referència. 

En les properes setmanes el grup republicà anirà explicant amb més detall els projectes que vol impulsar i visites associades a aquests.