ERC presenta Joan Plana com alcaldable amb l’objectiu de “fer una Roses de tots, no només d’alguns”

El candidat d'ERC Roses a les properes eleccions municipals saludant als assistents

Més de 200 persones assisteixen a la presentació de Joan Plana com a candidat d’ERC Roses per a les properes eleccions municipals

ERC Roses
Joan Plana durant l’acte de presentació com alcaldable d’ERC Roses

Lluita contra les desigualtats i l’exclusió social, “repensament” d’un model econòmic i la manca de cohesió social són els principals eixos del full de ruta que s’ha marcat Joan Plana com a candidat d’ERC Roses per a les properes eleccions municipals.
Amb una oratòria “impròpia dels seus 24 anys”, Plana es va dirigir als assistents del Teatre Municipal, entre d’ells l’eurodiputat republicà Josep Mª Terricabras present per donar suport a la seva candidatura, per donar a les més de 200 persones, entre amics, familiars, simpatitzants i militants d’ERC que hi havia a la sala, unes pinzellades del que serà el seu programa electoral en la seva carrera a l’alcaldia de Roses.
Un programa que té el seu epicentre “en aconseguir que tots els ciutadans se sentin copartícips d’un projecte”, la qual cosa segons el candidat republicà, no succeeix actualment a la Vila rosinca, ja que “el nivel de cohesió és molt baix, això fa que molts dels nostres veïns no sentin el projecte de Roses com seu, la qual cosa és un error de base molt greu, al mateix temps a Roses hi ha moltes desigualtats, moltes injustícies, i l’Ajuntament de Roses ha de ser el capdavanter de la lluita contra la exclusió social i contra la injustícia”. Per tant, Plana va afirmar que “Roses necessita desesperadament mecanismes d’apoderament ciutadà per a que els ciutadans de Roses puguin sentir-se seu el municipi i identificat amb ell”, per remarcar que per això “hem de deixar de banda formes de funcionar que fan que només un grup reduït de gent prengui les decisions, decideixi cap a on va el municipi. Roses necessita mecanismes que permeti a la gent recuperar un poder que mai hauria d’haver perdut, ja que, segons va sentenciar el candidat d’ERC Roses “el que no pot passar és que Roses sigui tan pobre, tan pobre, tan pobre que només sigui d’alguns” assegurant als assistents “que volem que Roses sigui de tots, no és retòrica, és possible”.

Preparats per governar, “no per especular ni per afavorir als nostres amics”

Joan Plana es recordar d’aquelles persones que posen en dubte “si aquests nens” estan preparats per governar donada la seva joventut, “estem preparats per governar demà mateix si fes falta i, a més a més, tenim moltes ganes de fer-ho i que ningú ho dubti que per part nostra ho donarem tot per estar al capdavant de l’Ajuntament”, per destacar que “el que no estem preparats és per especular amb el terreny, ni estem preparats per posar a l’Ajuntament al servei de les empreses dels nostres amics o per reduir a la mínima expressió determinades àrees crucials per a la cohesió social, però com afortunadament no tenim intenció de fer-ho, no crec que sigui rellevant aquesta preparació en aquests aspectes”.

Una presentació amb el suport d’amics, familiars, simpatitzants i militants d’ERC

El candidat d’ERC Roses a les properes eleccions municipals saludant als assistents

Primer bany de masses per al rosinc Joan Plana en la seva presentació com a cap de llista d’ERC Roses per a les properes eleccions municipals.
Una presentació que es va portar a terme al Teatre Municipal. Plana, acompanyat de l’eurodiputat Josep Mª Terricabras i joves que l’acompanyaran en la seva llista electoral va aparèixer davant de les més de 200 persones que hi havia a la sala.
I ho va fer sortint per la part de dalt de l’amfiteatre, saludant, petonejant i abraçant, als assistents, entre aplaudiments i aclamacions, en el seu recorregut cap a l’escenari.
L’acte va ser presentat per la coordinadora de Medi Ambient d’ERC Roses, Alba Gómez, que va donar pas a un petit vídeo que sota la pregunta ‘Què en pensa la gent de Joan Plana?’ va ser resposta amb lloances i virtuts del jove candidat per part d’amics i familiars.

Virtuts que, evidentment, haurà de demostrar a la ciutadania rosinca en el dia a dia i amb fets i no pas mitjançant un audiovisual… Perquè què han de dir els que t’estimen, a més en un vídeo promocional d’una persona?

Tot seguit, el politòleg rosinc Carles Ferreira, exsocialista i ara a les files de la Nova Esquerra Catalana, va continuar amb les lloances a la persona del jove candidat republicà definint-lo com a “persistent, intel·ligent, honest i tenaç fins al punt de ser pesat, un tenacitat però, que el portaria a la Xina a buscar qualsevol cosa que necessités Roses, perquè les seves dues passions són la Roses i la política”.

L’eurodiputat Josep Mª Terricabras durant la seva intervenció

Després de la intervenció de Ferreira, va ser quan Joan Plana va explicar el seu full de ruta per acabar aquest acte de presentació del candidat d’ERC Roses a les properes eleccions municipals l’eurodiputat republicà, Josep Mª Terricabras, el qual va definir la intervenció de Plana d’espectacular una manera d’explicar-se “impròpia dels seus 24 anys, demostrant que coneix bé la població, és rigorós, autocrític, per mi és l’alcalde ideal, remarcant que un govern d’esquerres a Roses suposaria, si més no, un canvi, perquè els governs que han estat tan d’anys governant s’han enquistat, i per tant portar aire fresc i idees noves amb un sentit tan fort com té en Joan per la justícia, llibertat i participació seria fonamental per a Roses”.

Llista electoral encara per definir

Joan Plana va assenyalar que la seva llista electoral encara no està del tot definida i que s’acabarà d’enllestir “seguint un procés de participació i deliberació per a que els simpatitzants i militants d’Esquerra Republicana puguin decidir lliurement quins seran els seus millors representants”, va afirmar el candidat republicà.

Exit mobile version