ERC qualifica de continuistes les ordenances fiscals pel 2019 que els ha fet arribat l’equip de govern de Roses

ERC Roses

ERC considera continuistes les ordenances fiscals pel 2019

Els republicans rosincs, que estudien la proposta de les ordenances pel 2019, defensen un model fiscal just i progressiu a roses

ERC Roses
ERC considera continuistes les ordenances fiscals pel 2019

ERC Roses ja ha començat a treballar en la proposta d’ordenances fiscals que li ha fet arribar el govern municipal per a l’any 2019.
Unes ordenances que el portaveu del grup municipal republicà, Joan Plana, ja ha avançat que “es tracta d’una proposta essencialment continuista, amb pocs canvis respecte de l’any passat. Això, ja d’entrada, limita la capacitat per poder negociar gaire”, perquè segons Plana “el que es voten són les modificacions, no les ordenances en si. Si no s’aproven les modificacions, es manté l’ordenança com l’any passat. Això fa que quan el govern proposa poques modificacions, el marge per poder entrar a negociar per part dels grups de l’oposició és limitat”.

Malgrat això, els republicans han manifestat la seva intenció d’estudiar a fons les ordenances i mantenen el seu compromís de treballar per un model fiscal que garanteixi una recaptació adequada pel manteniment dels serveis públics i un model recaptatori progressiu i amb una repartició justa de la pressió fiscal.
Per això, els republicans defensen mantenir les bonificacions socials en tots els tributs i vinculant-les a la renda per tal de fer-les progressives. En definitiva, utilitzar la capacitat fiscal de l’Ajuntament per introduir criteris que permetin avançar cap a una major cohesió social dels seus veïns.

També han recordat que els tributs municipals poden tenir una important funció de foment i impuls de polítiques públiques, i en aquesta línia han recordat algunes de les propostes principals que any rere any ERC ha defensat, com ara “premiar les inversions privades per avançat cap a la sostenibilitat o incentivar l’obertura de comerços que aportin valor afegit i la revitalització de l’espai públic en temporada baixa, i bonificar obertura d’activitats per societats tipus cooperativa o de negocis artesanals”, així com “augmentar bonificació per mantenir la terrassa durant tot l’any”, ha especificat el portaveu republicà.

“El nostre model fiscal és clar i l’hem anat explicant molt clarament des de l’inici del mandat. La fiscalitat també és un àmbit que permet transformar i millorar la nostra societat, i així ho defensem sempre. Malgrat tot, les ordenances d’enguany es preveuen continuistes, però esperem que l’any que ve la correlació de forces doni més marge per poder implementar una reforma més a fons del nostre model fiscal”, ha conclòs Plana.