ERC Roses acull la presentació del llibre ‘Quatre vies per a la independència’

ERC Roses

Martí Anglada, excap d’Informació Internaciona de TV3 i autor del llibre, serà a Roses per presentar-lo

ERC RosesERC de Roses organitzarà la presentació a la Vila rosinca de l’obra ‘Quatre vies per a la independència’ de Martí Anglada, periodista que va ser cap d’Informació Internacional de TV3.

L’acte, que es portarà a terme el proper 31 de gener a les 19:30 hores al Casal del Pescador,  anirà a càrrec del president de la secció local d’ERC, Joan Plana i del mateix autor.

Quatre vies per a la independència
Martí Anglada, periodista amb llarga experiència internacional,  explicade manera molt exhaustiva a la vegada que entenedora, els processos d’independència de quatre estats europeus: Estònia, Letònia, Eslovàquia i Eslovènia.
‘Quatre vies per a la independència’ està dividit en tres parts, ja que l’autor fa un escrutini dels processos d’independència de Letònia i Estònia en un sol capítol, degut a que les dues repúbliques ex-soviètiques tenen punts en comú, però també grans diferències, que permeten entendre molt bé els respectius processos d’independència.
En tots els casos s’evidencia la dificultat del procés, però tot i això, els obstacles amb els quals es van haver d’enfrontar aquests quatre països no van ser, després de tot, insuperables.

Martí Anglada
Periodista nascut a Girona, Martí Anglada es va especialitzar en la seva professió en  l’àmbit de la informació internacional.
Al 1976 va tenir el primer destí a l’Orient Mitjà com a corresponsal de La Vanguardia, però va exercir, al llarg de la seva carrera, la corresponsalia del mitja imprès de Barcelona a països com Israel, Itàlia, El Vaticà i Gran Bretanya.
Ja com a periodista de TV3, al 1984, va ser el primer delegat a Madrid, per exercir posteriorment com a cap d’Informació Internacional a Whashington DC, Brusel·les i Berlin, on va ser fins el 2011.