ERC Roses aposta per la Igualtat real

ERC- Ara Roses

Moment de la roda de premsa a càrrec de les dones d'ERC-Ara Roses en favors de les reivinidacions feministes

Els republicans presenten el seu programa d’Igualtat en el que destaca la creació d’una regidoria de Feminisme i Igualtat

ERC- Ara Roses
Moment de la roda de premsa a càrrec de les dones d’ERC-Ara Roses en favors de les reivinidacions feministes

En una roda de premsa a peu de carrer, concretament a la plaça Victòria Catalana, ERC Roses va presentar les seves propostes en matèria d’Igualtat. Va ser un acte protagonitzat exclusivament per les militants i simpatitzants de la secció local de Roses del partit republicà (va comptar amb la presència de gairebé una trentena de dones) ja que el seu portaveu a l’Ajuntament i cap de llista a les properes eleccions municipals, Joan Plana, es va mantenir en un discret segon pla.

Així, l’actual regidora d’ERC a l’Ajuntament de Roses, Vero Medina, va obrir l’acte dient que el seu partit s’adhereix a les reivindicacions feministes perquè les dones som les grans protagonistes d’aquesta lluita diària per aconseguir una societat més justa i equitativa, perquè volem acabar amb la perpetuació d’estereotips sexistes a l’educació, la cultura, els mitjans o la publicitat que ens cosifiquen i encasellen en rols limitats i secundaris, perquè volem impulsar una educació sexual amb perspectiva feminista, integral, obligatòria a les aules, perquè volem erradicar les desigualtats i la divisió sexual del treball, és a dir, volem feines dignes amb unes condicions laborals i salarials sense distinció per gènere i acabar, definitvament, amb la bretxa salarial i poder conciliar feina amb vida personal i familiar”.

L’última en intervenir, Fanny Pozas va anunciar queen cas de formar govern, a partir del proper mes de maig crearem la regidoria de Feminisme i Igualtat destinada a impulsar programes públics que fomentin la igualtat entre homes i dones”. 

Per la seva banda, la nº 2 de la llista d’ERC- Ara Roses a les eleccions municipals, Esther Bonaterra, va enumerar les propostes que presentaran els republicans als comicis locals del 26 de maig, i que són les següents:

 • Treballar amb tots els agents institucionals, educatius i socials del municipi per tal de conscienciar sobre el masclisme present en tots els àmbits de la nostra societat i per a treballar per a la seva eliminació.
 • Seguir treballant perquè òrgans municipals com el SIAD (el Servei d’Informació i Atenció a les Dones) disposin de tots els recursos necessàris per tal de poder seguir desenvolupant la seva tasca.
 • Prendre mesures per prevenir comportaments masclistes en esdeveniments festius i d’oci, a través de campanyes potents i la instal·lació de punts liles.
 • Donar suport a la implantació i el desenvolupament a Roses d’entitats ciutadanes feministes o de suport a les dones i treballarem coordinadament amb elles en la implantació de mesures destinades a fomentar la plena igualtat entre homes i dones.
 • Donar compliment estricte a la llei d’igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2015.
 • Impulsar un pla local sobre la conciliació de la vida laboral i familiar.
 • Promoure la participació paritària de les dones en tots els espais de participació municipals.
 • Commemorar les dates assenyalades per a les dones: 8 de març, Dia Internacional de les Dones o bé el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones.
 • Visibilitzar la contribució de les dones a Roses a través d’eines com el nomenclàtor municipal.
 • Promoure l’ús d’un llenguatge no sexista, tenint cura del llenguatge que s’utilitza en les comunicacions internes i externes de l’Ajuntament, evitant l’ús sexista del llenguatge.
 • Adherir-se a les campanyes supramunicipals de visibilització i apoderament de les dones, mitjançant mocions de suport i accions locals.