ERC Roses escollirà al proper mes d’abril al cap de llista per a les eleccions municipals del 2019

ERC Roses

Gerard Teixidó amb la resta de regidors d'ERC a l'Ajuntament de Roses / Foto: arxiu

El portaveu d’ERC Roses, Joan Plana, així ho va anunciar durant el transcurs de la 7ª informativa pública per explicar al seu electorat la tasca que ha desenvolupat el partit durant els darrers mesos com a principal grup de l’oposició

ERC Roses
Els quatre regidors d’ERC a l’Ajuntament de Roses durant la informativa pública que van celebrar a Ca l’Anita

Amb l’objectiu de rendir comptes al seu electorat i complir, a la vegada, amb el compromís electoral de les passades eleccions municipals, ERC Roses va celebrar, a l’equipament cultural de Ca l’Anita el passat dimecres al vespre, la 7ª informativa de les 8 que té previstes al llarg d’aquests  quatre anys de legislatura.
Una setena informativa que on el portaveu d’Esquerra al consistori rosinc, Joan Plana, va desvetllar als assistents que el seu president, Oriol Junqueras, va enviar una carta als militants des de la presó d’Estremera “en la ens encoratjava a seguir lluitant i treballant des de cadascú dels nostres municipis per construir la República des de la base, i a tal efecte, com a president de la secció local, convoco l’assemblea per escollir el cap de llista per a les eleccions municipals de Roses del 2019”. I per fer-la efectiva va signar el decret de convocatòria.

Una assemblea que se celebrarà el dissabte 21 d’abril “i en la que estan convocats a participar en aquestes primàries totes aquelles persones que estiguin inscrites com a militants, simpatitzants o amics del partit al nostre municipi”, va afirmar Plana.

Així, si el mes passat informàvem, utilitzant un símil futbolístic, que ERC Roses començava la ‘pretemporada’ de cares a les eleccions municipals, ara ja es pot dir, en paraules del portaveu republicà, que Esquerra Republicana a Roses “posem tota la maquinària en funcionament per tal de començar a treballar en un projecte guanyador, en un projecte que ha de portar les llibertats republicanes al nostre municipi”.

Informativa pública municipal i nacional

Pel que fa a la informativa, els quatre regidors a l’Ajuntament, el mateix Plana, Èric Ibáñez, Vero Medina i Gerard Teixidó van exposar el temes que s’han anat debatent als diferents plens municipals, com per exemple, la construcció del tanatori, de la reforma del Reglament Orgànic Municipal, de la creació de les Càtedres sobre el patrimoni històric, de l’enderroc de l’antiga depuradora de marisc o de la instal·lació del pipi can i de la recent del rocòdrom, entre d’altres d’àmbit municipal.
Els regidors republicans també van fer una exposició a nivell nacional, recordant que el passat 1-O va donar com resultat que a Roses van votar un total de 3.567 persones, de les quals 3.311 es van decanat pel Sí, 236 pel No i 20 va introduir la seva papereta en Blanc.

I a nivell nacional també es van referir a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D, per reconèixer que van obtenir “uns resultats que esperàvem, ja que el bloc republicà va quedar en minoria”.

Aquesta setena informativa pública d’ERC Roses va finalitzar encoratjant als assistents “i a tothom a acompanyar-nos en el nostre llarg viatge”.