ERC Roses fa públiques les seves demandes per poder aprovar els pressupostos municipals del 2019

ERC Roses

Un moment de la roda de premsa d'ERC Roses

Que s’aprovi l’Ordenança de Civisme, es fomenti el cens d’animals i es creï la Comissió Municipal del Nomenclàtor dels Espais Públics, entre les demandes d’ERC Roses per facilitar l’aprovació dels pressupostos

ERC Roses
Un moment de la roda de premsa d’ERC Roses

ERC Roses va fer públiques ahir, durant una roda de premsa les seves demandes, que ja ha fet saber a l’equip de govern (PDeCAT-Gent del Poble),  per tal de facilitar l’aprovació dels pressupostos del 2019.
Com els darrers anys de l’actual legislatura, els republicans centren les seves peticions posades sobre la taula al llarg dels diferents plens municipals de l’any. Peticions que van obtenir l’aprovació majoritària per part de la resta de regidors que conformen la corporació municipal.

Per exemple, el grup republicà demana que s’enllesteixi i s’aprovi l’Ordenança de Civisme i convivència abans d’acabar l’any en curs. Sol·licita que durant els cinc primers mesos del 2019, i que seran els últims de l’actual legislatura, s’enllesteixi la restauració i exposició pública del patrimoni etnològic de l’antiga cooperativa agrícola (que actualment s’està fent malbé en un descampat municipal), que es modifiqui l’ordenança de tinença d’animals per tal de fomentar el cens i el xipatge d’animals, es creï la Comissió Municipal del Nomenclàtor dels Espais Públics i també programes i xerrades per combatre l’estigmatització social de la fibromiàlgia i altres malalties de sensibilització central.

Per últim, ERC Roses demana una partida per poder realitzar el projecte per a la restauració i senyalització del jaciment geològic de la carretera del far, de gran valor científic i turístic.

El portaveu republicà a l’Ajuntament de Roses, Joan Plana, va manifestar que “d’entrada, hem rebut bona disposició per part de l’equip de govern per tal de negociar aquests projectes. Això no obstant, esperem algun gest concret a curt termini, més enllà de les promeses del que es farà en els mesos vinents. L’aprovació inicial de l’ordenança de civisme i  convivència es pot enllestir abans d’acabar aquest any si hi ha voluntat política de fer-ho, i seria una bona manera de mostrar el compromís de govern i la seva voluntat que finalment hi hagi acord”. Per altra banda, també s’ha reafirmat amb la voluntat positiva del seu grup, i ha assegurat que la postura d’ERC ha estat sempre la d’intentar ser el màxim d’útils i efectius possible, prioritzant sempre tirar endavant projectes propis, més que no pas obstaculitzar els d’altres. “No hem dubtat a alçar la veu i a oposar-nos a tot allò que hem cregut que no era correcte, però la nostra prioritat no és oposar-nos al que fan els altres, sinó intentar impulsar projectes propis. Així és com entenem que es fa política autènticament constructiva”, ha conclòs.

També han volgut recordar que l’estratègia del govern a l’inici del mandat va ser la d’oferir càrrecs i cadires a les societats municipals als grups municipals per tal de tirar endavant els pressupostos: “esperem que enguany les negociacions versin sobre projectes per a Roses, i no sobre quines cadires ocupen els càrrecs del PP o del PSC a Rosersa o al Port Esportiu. Dinàmiques com aquesta, que va determinar les negociacions pel pressupost del 2016, són nocives per a la institució i estan molt allunyades el tipus de política que practica el nostre grup”, ha afegit  Plana.

Durant la roda de premsa, els republicans han recordat que l’acord de pressupostos de l’any passat entre ERC i l’equip de govern va fer possible la subvenció de l’IBI per a famílies monoparentals, es van impulsar programes per a fomentar l’aprofitament alimentari i es van obrir els plens a la participació de ciutadans i entitats, valorant molt positivament el resultat dels acords d’ara fa un any i, per aquest motiu, obre la porta a arribar a nous acords de cara al 2019.

El ple de pressupostos està previst per al proper dimarts, 13 de novembre, a les 19 hores.