ERC Roses “ha canviat la manera de fer política als plens de l’Ajuntament”

ERC Roses
Els quatre regidors d'ERC Roses durant la informativa que van oferir al Casal del Pescador

Els republicans van portar a terme la primera informativa, que faran de manera trimestral, per explicar al poble la tasca que fan a l’Ajuntament

ERC Roses
Els quatre regidors d’ERC Roses durant la informativa que van oferir al Casal del Pescador

Esquerra Republicana de Catalunya a Roses va aconseguir 4 regidors a les passades eleccions municipals. I un dels seus compromisos davant els seus votants va ser el de rendir comptes davant la ciutadania de la tasca realitzada pels quatre edils dins la corporació municipal.

De moment, els republicans estan complint, perquè ahir els representants d’Esquerra a la corporació municipal, Joan Plana, Èric Ibáñez, Vero Medina i Gerard Teixidó, van oferir ahir al Casal del Pescador la 1ª Informativa, que tenen previst realitzar de manera trimestral, sota el títol ‘Cròniques del llarg viatge, per explicar què és el que han fet durant els primers mesos legislatura.

El portaveu d’ERC va desgranar un per un els quatre plens que s’han celebrat fins ara. El del 30 de juny, el de la creació del cartipàs, en el qual “vam estar d’acord en tot menys en el règim de dedicacions i retribucions dels membres corporatius”, va dir Plana. Per explicar el seu vot en contra van ensenyar, amb l’ajuda d’un gràfic, les retribucions i dedicacions de cada edil, per tot seguit assenyalar perquè en el ple extraordinari del 27 de juliol es van aprovar finalment els sous del representants polítics de Roses.

Així fent un resum del seu posicionament i de les mocions presentades en les altres sessions plenàries ordinàries de juliol, agost i setembre.

Una participació a l’Ajuntament en els primers mesos de legislatura en el que els regidors d’ERC Roses “hem aconseguit canviar la forma de fer política dels plens, hem aconseguit forçar molt debat, hem aconseguit acabar amb aquelles votacions a favor o en contra sense dir res, ara els regidors expliquen perquè es mostren a favor o en contra, i això no sembla res, però és important”.

El segon a dirigir-se al públic va ser l’Èric Ibáñez, el qual es va mostrar en desacord “amb la manera de respondre l’equip de govern en el torn de precs i preguntes, ja que considero que les seves respostes són inapropiades, inadequades i fins i tot amb falta d’interès i certa desídia”.

Els consells d’administració de les societats municipals encara per constituir

Un tema que van dir els republicans que encara queda en aquest principi de legislatura “és la constitució dels consells d’administració de les societats municipals, ja que, va explicar el regidor Gerard Teixidó, s’havia d’haver fet juntament amb el cartipàs, a principis de la legislatura, i encara no s’ha fet. No sabem si és que l’equip de govern té por al no tenir majoria absoluta, o potser volen aprovar els pressupostos amb els consells antics amb els quals si que tenen majoria absoluta”.
Cal destacar que les societats municipals són el Port Esportiu, Rosersa i la Piscina Municipal, les quals tenen una Junta d’accionistes, que en aquest cas serien els 17 regidors actuals els accionistes, que a la seva vegada són els que han de nomenar els consells d’administració d’aquestes tres empreses. Segons els republicans, “l’equip de govern vol tenir majoria absoluta en decidir, i nosaltres diem que no, que s’ha de en la proporcionalitat de representació de cada grup”, va dir el portaveu d’ERC.

Canviar la dinàmica del Carnaval

L´última en intervenir va ser la Verònica Medina, que entre les moltes propostes que en té cartera tan en medi ambient com en festes “és la de canviar la dinàmica del Carnaval, és a dir, en lloc de fer una campanya de xoc per a que els joves no beguin en excés ni e es droguin s’hauria de fer campanya tot l’any pels instituts i d’altres entitats de Roses”.

Aquesta primera informativa va finalitzar donant el torn de paraula als assistents.