ERC Roses lamenta la hipocresia d’alguns grups polítics per haver cobrat l’assistència de l´últim ple extraordinari

ERC Roses lamenta la hipocresia d’alguns grups polítics

Els quatre regidors d'ERC a l'Ajuntament de Roses

Els regidors d’ERC Roses afirmen que els plens extraordinaris per aprovar una declaració institucional no es retribueixen, i per aquest motiu van cedir la seva retribució d’assistència al ple extraordinari de l’Ajuntament de Roses del passat dilluns al fons de solidaritat d’Òmnium i l’ANC

ERC Roses lamenta la hipocresia d’alguns grups polítics
Els quatre regidors d’ERC a l’Ajuntament de Roses

En un comunicat d’ERC Roses els republicans deixen palès la seva contrarietat pel fet que en el ple extraordinari de l’Ajuntament de Roses del passat dilluns, on es va declarar persona non grata al Delegat del Govern Espanyol, Enric Millo i condemnar la violència generada per l’Estat espanyol, es cobrés la dieta d’assistència, lamentant la hipocresia d’alguns grups”.

Comunicat d’ERC Roses

És tradició a l’Ajuntament de Roses que en els plens extraordinaris per aprovar algun tipus de declaració institucional, els regidors renunciïn a la retribució. És una forma d’evitar consideracions oportunistes i reforçar el missatge que es vol transmetre. Així es va fer, per exemple, en el ple del passat mandat per aprovar una declaració en defensa del model d’immersió lingüística català. Quan es va convocar el ple extraordinari d’ahir, per a condemnar la violència policial del passat 1 d’octubre i donar suport al Parlament de Catalunya, es va proposar, com marca la tradició, que el ple no fos retribuït, evitant que tingués cap sobre cost per les arques públiques. Diversos grups del consistori, els mateixos que varen manifestar públicament estar en contra de la convocatòria del ple i el varen titllar d’innecessari i oportunista, varen oposar-se a què aquest ple no es cobrés. Finalment, el govern municipal va cedir a aquestes peticions i va mantenir la retribució habitual.

Des del grup d’ERC lamentem la hipocresia d’alguns grups, i ens mantenim ferms en la idea que plens com el que ahir vàrem celebrar no haurien de suposar cap retribució extra. En coherència amb aquesta postura, els regidors republicans cediran la retribució d’aquest ple a la Caixa de Solidaritat impulsada per Òmnium i l’ANC per a fer front a les represàlies econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d’actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d’accions unitàries, cíviques, pacífiques i democràtiques.

Junta Local d’ERC Roses