ERC Roses liderarà una oposició “constructiva i fiscalitzadora del govern”

ERC Roses

Joan Plana dirigint-se als assistents

El candidat d’ERC Roses, Joan Plana, va voler explicar de manera pública els passos que segueix el seu partit en aquest dies de pactes de govern

ERC Roses
El candidat d’ERC Roses, amb tota la candidatura darrera seu, explica el perquè anirà l’oposició

Un dels punts que va proclamar ERC Roses durant la campanya electoral a través del missatge dels seu candidat, Joan Plana, és donar comptes a la ciutadania de les decisions que el seu partit portés a terme. I d’acord amb aquest punt el candidat republicà va voler explicar en un acte públic, organitzat a l’hotel Rambla Mar, el perquè no pactarà amb cap formació i es quedarà a l’oposició.

Plana va dir als assistents que dilluns “vaig rebre una trucada de l’alcaldable de CiU per parlar de la possibilitat d’un pacte, i li vaig dir que ho debatríem a la nostra assemblea que vam fer el mateix dilluns, i en la qual vam decidir, per respecte al nostre contracte electoral i al nostres votants, no pactar”. I d’una altra banda, el candidat republicà va explicar que “aritmèticament hi havia la possibilitat de fer un quatripartit amb Gent del Poble, PSC i Unió, però ni tan sols vam parlar perquè no seria un govern sòlid ni coherent. Seria tornar al 2007 – quan el pacte entre PSC, PP, GiR i IC-V va impedir governar la força més votada, CiU – i seria donar la possibilitat que es donés el mateix missatge que llavors va donar Convergència i Unió: “darrera meu només hi ha el caos”. I nosaltres volem arribar al govern a través de les urnes”.

Rebutjada la possibilitat de pactar amb ningú, “l’opció que queda és liderar l’oposició, i perquè un sistema democràtic funcioni bé l’oposició ha fer la seva feina”, va dir Joan Plana. Una oposició basada en un pla de treball amb tres punts principals, “primer la fiscalització del govern, és a dir, vigilar de prop cada una de les seves decisions, segon, desenvolupar els nostres projectes amb negociacions amb el govern, ja que estem disposats al diàleg i posar-nos a predisposició d’aquest, perquè volem portar a terme una oposició constructiva, no d’enfrontament”. I el tercer punt d’aquest pla de treball serà “la de vertebrar una majoria sobiranista i una majoria de canvi per al 2019”.

ERC Roses
Joan Plana dirigint-se als assistents

Davant que CiU contempli la possibilitat de governar en minoria amb Gent del Poble l’alcaldable d’ERC, va assenyalar que “tant de bo existís una normativa per impedir governs en majoria perquè aniria en benefici de la societat, i l’única diferència que hi ha entre els dos tipus és dóna en la Junta de Govern abans del ple. Si hi ha majoria l’alcalde diu és farà això, això i això, si us agrada bé, sinó també, i en minoria s’ha de negociar amb les diferents forces cada proposta”.

Joan Plana va avançar que la seva formació organitzarà un acte públic cada tres mesos “per explicar el full de ruta que seguim dins l’Ajuntament, serà un espai de participació on rendirem comptes de la nostra actuació política.”

Tot seguit es va donar el torn de paraula als assistents i des de la tribuna es va qüestionar si no era la posició més còmoda el fet de quedar-se a l’oposició, a la qual cosa el republicà rosinc va respondre que “ningú té més ganes que jo de ser alcalde, però hem perdut les eleccions i, per tant, em toca anar a l’oposició”.