ERC Roses presenta la campanya ‘Votar és democràcia’

ERC Roses

Josep Mª Terricabras amb Joan Plana i Gemma Calvet durant la presentació del campanya 'Votar és democràcia'

El cap de llista d’ERC al Parlament Europeu, Josep Mª Terricabras i la diputada republicana al Parlament de Catalunya, Gemma Calvet, van ser els encarregats de presentar a Roses la campanya  ‘Votar és democràcia’

ERC Roses
Josep Mª Terricabras amb Joan Plana i Gemma Calvet durant la presentació del campanya ‘Votar és democràcia’

‘Votar és democràcia’ és una campanya endegada per ERC per tal de convèncer aquelles persones indecises, que encara dubten sobre donar suport a la independència, per ampliar la majoria social cap al Sí.
Una iniciativa que des del passat 15 de gener i fins al proper 16 d’abril i en la que es portaran a terme 900 actes, 450 dels quals seran actes territorialitzats, en els quals hi participen o participaran uns 30 ponents.

Ahir al vespre, el Casal del Pescador de Roses va acollir la presentació d’aquesta campanya organitzada per la secció local d’ERC i en la que van participar el cap de llista d’ERC al Parlament Europeu, Josep Mª Terricabras i la diputada republicana al Parlament de Catalunya, Gemma Calvet.

Després de les pertinent presentació per part del president republicà rosinc, Joan Plana, Calvet va centrar el seu parlament en la ‘conversa’ assenyalant que “el què identifica a l’ésser humà és compartir paraules”, per afegir, per tant, “que és gratificant veure que el què més interessa és la conversa”.
També va parlar de democràcia, defininint-la com “l’exercici individual de cadascú de nosaltres a participar políticament”. La diputada republicana al Parlament de Catalunya va afirmar en les seves paraules que avui dia el tema central de tots els mitjans de comunicació és la consulta, per remarcar que “és fonamental que no deixem per demà la política en els àmbits de la cultura, la sanitat, l’educació i la seguretat”, entre d’altres temes vitals per a la ciutadania.

ERC Roses
El president d’ERC Roses, Joan Plana, dirigint-se als assistents a l’inici de l’acte

Tot seguit, el catedràtica de Filosofia a la Universitat de Girona i candidat d’ERC al Parlament Europeu, Josep Mª Terricabras, va explicar als assistents “el moment absolutament crucial pel país” que significa la consulta del proper 9 de novembre. En les seves paraules va destacar que Catalunya ja és major d’edat per ser independent, però ara cal “que nosaltres siguem capaços de sortir d’aquesta minoria d’edat, i només cal dues coses, llibertat i coratge”.

Terricabras en clau internacional és important que es guanyi la consulta per un ample marge de vots, i que “Europa ens aceptarà, perquè si una cosa té és que és pragmàtica. L’Unió Europea té dos articles, el 49 i el 50 que diuen que s’ha de fer per entrar, però cap que digui res com podem marxar, per tant”, va assenyalar, no hi ha forma de marxar”.

Aquesta presentació de la campanya ‘Votar és democràcia’ va finalitzar amb un torn de paraula per als gairebé centenar d’assistents a l’acte.