ERC Roses vol que l’administració pública sigui socialment responsable

ERC Roses

Moment en que Joan Plana presenta la moció a l'Ajuntament de Roses

ERC presenta aquesta moció amb el convenciment que serà recolzada per l’equip de govern de Roses

ERC Roses
Moment en que Joan Plana presenta la moció a l’Ajuntament de Roses

La Federació Regional d’ERC, amb els principals sindicats de la província de Girona, UGT i CCOO, ha treballat la redacció d’un text per assolir que l’administració pública municipal, comarcal i provincial sigui socialment responsable.
Una iniciativa que va ser aprovada en el darrer ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i que ara, ERC Roses, vol que l’Ajuntament de Roses faci el mateix.

Per aquest motiu, Joan Plana va presentar una moció al registre d’entrada del consistori rosinc per debatre-la en el proper ple ordinari. “Volem que l’administració assumeixi una sèrie de compromisos per garantir un comportament socialment responsable en diferents àmbits”, va assenyalar Plana. El primer d’aquests àmbits “és el de la contractació, és a dir, evitar contractar empreses que tinguin tractes amb paradisos fiscals que puguin perjudicar a la recaptació pública, i que no respectin el convenis dels treballadors”. El segon àmbit té a veure amb les ordenances fiscals, i el tercer diu que “l’equip de govern de torn ha de mantenir un diàleg amb els diferents actors del municipi per tractar totes les problemàtiques que puguin sorgir”.

Joan Plana es va mostrar convençut que aquesta moció serà aprovada pel ple de l’Ajuntament de Roses, ja que “de fet el president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, va defensar aprovar-la en el ple del Consell, a l’igual que la vicepresidenta del Consell i alcaldessa de Roses, Montse Mindan”. Plana va mostrar aquest convenciment degut al que el grup majoritari del Consell i l’Ajuntament de Roses és el mateix que es va presentar a les darreres eleccions, CDC.

ERC Roses ha presentat aquesta moció “per assolir l’objectiu d’aquesta voluntat de l’administració de ser socialment responsable i, per tant, no és cap crítica o queixa, sinó de la voluntat de ser eficients”, va afirmar el portaveu republicà.