ERC Roses vol que cada rosinc pagui els seus impostos en funció de la seva renda

ERC Roses

Joan Plana durant la roda de premsa

Aquesta és una de les esmenes que els republicans faran arribar a l’equip de govern de Roses sobre les ordenances fiscals per a 2017

ERC Roses
Joan Plana durant la roda de premsa

L’equip de govern de Roses ha fet arribar als grups de l’oposició les ordenances fiscals per a 2017 amb l’objectiu d’arribar a un consens entre tota la corporació municipal per aprovar-les en una sessió plenària extraordinària que s’ha de celebrar a tal fi.
Un dels partits que ja s’han mirat i estudiat el document dels impostos per l’any vinent ha estat la secció local de Roses d’Esquerra Republicana de Catalunya. I el seu portaveu, Joan Plana, ha fet públiques en una roda de premsa les esmenes que l’agradaria que estiguessin en compte.

El president d’ERC Roses assegura que un dels pilars del model fiscal del seu partit “és que la recaptació per impostos s’ha de portar a terme amb un màxim de justícia i d’equitat possible”. I sota aquesta premissa, els republicans rosincs volen que les ordenances fiscals tinguin en compte “una fiscalitat el màxim d’equitativa possible, és a dir, que els rosincs que tinguin menys paguin menys i els que tenen més paguin més” ha manifestat Plana.

Una equitat que s’hauria d’aplicar a les bonificacions dels tributs, ja que “per fer-les més justes, les ordenances s’haurien d’aplicar en funció de la renda, aquelles famílies que tinguin una renda molt alta haurien de gaudir d’una bonificació més baixa, i aquelles que tinguin una renda més baixa se’ls hauria de poder augmentar la bonificació, ha assenyalat el portaveu republicà, per especificar que “és una forma d’aplicar de la manera més justa totes les bonificacions i tots els tributs”.

I sense deixar de banda les bonificacions, el portaveu republicà ha assenyalat que els ordenances fiscals, dins la vessant mediambiental, “haurien de bonificar a aquells ciutadans que adaptin les seves empreses, o els seus habitatges, en temes d’eficiència energètica o d’aprofitament de recursos renovables més enllà del que la llei els exigeix, ja que, ha remarcat, es bo premiar aquells ciutadans que ajuden a tenir una ciutat més neta, més verda i més eficient”.

I d’incentivar iniciatives energèticament sostenibles, Joan Plana passa a una esmena sobre el desenvolupament econòmic de la Vila, és a dir, “es premiï -fiscalment- als ciutadans que tirin endavant activitats que son bones per a Roses, encara que siguin negocis privats”, posant com exemple que “s’hauria d’augmentar la bonificació d’aquells comerços que obren tot l’any i tenen terrassa, les quals donen molta vida a l’hivern, i s’hauria de bonificar tot tipus de comerços que portin un valor afegit, com poden ser negocis artesanals o cooperatives”.

Totes aquestes esmenes “s’emmarquen en una proposta molt més amplia que volem traslladar en forma de moció per a que l’Ajuntament de Roses, i com així ho estan fent d’altres consistoris, prengui una línia de mesures per a una administració socialment responsable”, ha conclòs Plana.

Totes aquestes propostes, segons el portaveu d’ERC Roses, ja les han notificat a l’equip de govern, les quals seran tractades i negociades en una propera reunió.