Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

ERC SOM Roses considera desproporcionat l’augment d’un 50% de la taxa de residus

A la pujada d’un 50% del preu de les escombraries s’hi suma la pujada del 5,7% en la taxa de clavegueram i en la d’aigua, l’augment del preu de la llar d’infants i la perduda de la gratuïtat de les franges d’acollida i dormitori d’aquest servei

El grup municipal d’ERC-SOM Roses valora de manera negativa l’augment desproporcionat d’un 50% de la taxa de residus en unes ordenances que castiguen innecessàriament a les famílies rosinquesi sense perspectiva ni social ni ecològica. Segons ha explicat el portaveu del grup, Joan PlanaL’augment de la taxa de residus és una mala interpretació de l’esperit de la llei, ja que si bé és cert que la nova legislació obliga els ajuntaments a quadrar les xifres pel que fa a ingressos i despeses del servei de recollida de residus, és igualment cert que la voluntat de la llei no és provocar aquests augments salvatges de la taxa, i per tant augmentar la recaptació a través d’un càstig a l’economia de les famílies“.

Augmentar simplement la taxa de recollida de residus va en contra l’esperit de la nova llei que pretén que els ajuntaments rebaixin el cost del servei millorant la recollida selectiva amb finalitats de preservació del medi ambient i no fent servir el model que ha adoptat l’actual equip de Govern, augmentant la taxa i provocant que ara “paguem molt més per contaminar més”.

Plana també ha lamentat l’eliminació de la gratuïtat en les franges d’acollida i dormitori de la llar d’infants així com l’augment del preu d’aquesta. Segons el portaveu republicà La llar d’infants és un servei de primer ordre a l’hora de garantir la igualtat d’oportunitats i la conciliació familiar, i tothom, sense excepció, hi ha de poder accedir. Que l’Ajuntament mantingués la gratuïtat de les franges d’acollida permetia avançar cap a una gratuïtat integral de l’educació de 0-3, a mesura que la Generalitat aprovés la gratuïtat de l’horari lectiu de P0 i P1, després de fer-ho amb el P2 en el curs passat. És a dir, que l’objectiu final era que el servei fos 100% gratuït per tots els usuaris, com en el mandat passat es va aconseguir que passés amb les famílies usuàries del P2. Desgraciadament, la poca sensibilitat d’eliminar la gratuïtat de les franges d’acollida suposarà un augment molt significatiu del cost de la llar per les famílies, i elimina la perspectiva d’un servei públic plenament gratuït, com des del nostre grup creiem que hauria de ser”.