ERC vol deixar clar a les eleccions del 21-D que qui mana a Catalunya són els catalans

Eleccions autonòmiques del 21 D

La candidata d'ERC per Girona, Agnès Fàbregas, en el moment de la seva intervenció

La llista d’ERC per Girona, amb representació rosinca, va portar a terme un acte de campanya electoral al Teatre Municipal de Roses

Eleccions autonòmiques del 21 D
La candidata d’ERC per Girona, Agnès Fàbregas, en el moment de la seva intervenció

Agnès Fàbregas és la cap de llista d’ERC per l’Alt Empordà a les eleccions autonòmiques del 21-D. Ella i Magda Casamitjana són les representants de Roses a la candidatura per Girona al Parlament. I totes dues, acompanyades pel diputat republicà al Congrès, Joan Olòriz, i la candidata gironina de les JERC, Judit Calveras, van portar a terme un acte  de campanya aquest dilluns al vestíbul del Teatre Municipal de Roses.

I la rosinca Fàbregas, després d’assenyalar que “aquestes eleccions són il·legítimes perquè no les ha convocat el president de la Generalitat, i són unes eleccions on no tots els partits juguem en igualtat de condicions”, però malgrat això, va assegurar que ERC va decidir presentar-se en aquestes comicis “perquè el que cal demostrar és que a Catalunya manen els catalans, ni Rajoy ni el 155”.

Aquest acte de campanya va ser presentat pel president d’ERC Roses, Joan Plana, que va explicar que la llista d’ERC representa “el pluralisme en aspectes tant rellevants com el gènere”, i per aquest motiu, va dir “és l’única que té un 50% d’homes i dones”. Pluralisme representat per Judit Calveras, una estudiant de 23 anys que va afirmar que “és evident i essencial que el jovent tenim molt a dir, volem tenir aquest rol protagonista en aquesta nova etapa com la que ja hem tingut en d’altres, com en la gran mobilització de l’1 d’octubre, i a nosaltres des de les JERC ens agrada dir que si el fil roig del combat, doncs seguir-lo teixint”.

Una candidatura d’ERC que “políticament és molt diversa”, com ho fa palès la inclusió de MES, el Moviment d’Esquerres integrat per socialistes independentistes, representat per Casamitjana, la qual va assegurar que “no hi ha cap alternativa, no hi cap ni una des de les esquerres que sigui des de sempre, des que va néixer, republicana, i no hi altra que apliqui les polítiques d’esquerres tant bé. I volem fer la República i la volem fer des de les esquerres, i per això voteu a Esquerra Republicana, l’única alternativa en aquestes eleccions”.

Joan Olòriz va ser l’últim a intervenir per assenyalar que “hem aconseguit que un Estat tan fort, estigués molt espantat, tant espantat que fins i tot han redactat un article 155 ‘ad hoc’ per impedir fins i tot amb violència el que era una acció popular i pacífica”, assegurant que “nosaltres volem un país on hi hagi independentistes i no independentistes perquè la nostra república no vol excloure a ningú, i que tothom tingui el dret a expressar la seva opinió”.

Treballar per Roses

El fet que la llista d’ERC per Girona inclogui a dos rosinques, és una qüestió important per a Roses, perquè per exemple, “podríem gestionar directament tot el tema de la pesca des d’allà mateix”, va assenyalar Agnès Fabregas.

Al final de les intervencions dels polítics es va donar un torn de paraula als assistents al vestíbul del Teatre Municipal de Roses.