Roses Cultura

Èric Ibáñez: “Ha estat un gran Carnaval de Roses”

Carnaval de Roses 2020
El Carnaval de Roses 2020 va esdevenir un èxit d'organització

El regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Roses, Èric Ibáñez, fa una valoració molt positiva del Carnaval de Roses

El Carnaval de Roses 2020 es va desenvolupar envoltat d’una bona climatologia, amb dies assolellats i temperatures més pròpies de l’època primaveral. Una bona notícia en el context de la festa de disfresses, però molt dolenta perquè resulta una conseqüència (no gaire bona) del canvi climàtic que està patint el planeta.

Sigui com sigui, durant el Carnaval “hem gaudit d’un temps espectacular, la qual cosa ha ajudat i ha beneficiat molt alhora que el Carnaval hagi transcorregut molt bé i no hagi hagut cap tipus de problemes, ni de seguretat més enllà d’alguna petita baralla o alguna intoxicació etílica, però res especialment greu”, ha manifestat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

Pel que fa a les intoxicacions etíliques no s’haurien de produir, però en una festa tant multitudinària com el Carnaval de Roses ens produeixen dins el context de la festa, tot i això, Ibáñez, tot i que encara no disposa de les xifres del Centre d’Atenció Primària, afirma que “no tinc constància que n’hi hagi hagut cap”. Una dada que, de confirmar-se, reflexa la importància i incidència que ha tingut la campanya ‘Per Carnaval No Tot s’hi Val’, organitzada per l’Ajuntament de Roses els darrers 8 anys, entre els participants de la festa de disfresses.

Desfilades més amenes i divertides per als espectadors

Segons ha afirmat el regidor de Festes, “hi va haver alguna desfilada que potser es va fer llarga a causa de les coreografies de les colles, però per altra banda, pel que he pogut constatar, el públic agraïa els balls perquè feien les passades més amenes i divertides”.

Èxit de la tornada de les carrosses per l’Avinguda de Rhode un cop acabada la desfilada

Una de les novetats que es van implementar en el Carnaval de Roses d’enguany va ser donar la possibilitat a les carrosses poder tornar per l’Avinguda de Rhode un cop acabada la desfilada. Novetat que va esdevenir un èxit “perquè va facilitar la mobilitat, sobretot, de les carrosses més grans en no haver de circular per la pujada de la Gran Via”, ha assegurat Èric Ibáñez, tot i que ha confessat que “el que hem de millorar d’aquesta tornada per l’Avinguda de Rhode és quan es fa el diumenge, perquè aquest dia la idea era que tornessin fins a l’Hotel Marina i esperar-se en allà segons el número de sortida, però no hi havia suficient espai per encabirles a totes i va haver-hi una mica de caos, que es va solventar sense cap més problema, però de cares a l’any vinent ho hem de solucionar això”.

Agraïment a la Policia Local de Roses

El dispositiu que desenvolupa la Policia Local de Roses per a la bona organització del Carnaval de Roses i per preservar la seguretat dels seus participants és el mes gran que els cos de seguretat municipal fa al llarg de l’any, com ho mostra el fet que tots els agents en plantilla estan operatius durant els quatre dies que dura la festa. I per aquest motiu, el regidor de Cultura i Festes ha volgut “agrair públicament i molt especialment a la Policia Local de Roses perquè la feina que fan és increïble, i alhora d’organitzar aquest gran esdeveniment ens va donar un cop de mà imprescindible”.

Inaudit per sorprenent: una veïna truca a l’Ajuntament de Roses per felicitar la bona organització del Carnaval

Que el Carnaval de Roses 2020 hagi estat “un gran Carnaval”, segons ha afirmat el regidor, queda palpable en un fet que pot semblar insignificant, però no ho és.
És un fet que cal destacar perquè vivim en una societat, o potser és el nostre caràcter llatí, en la que som els primers en criticar quan una cosa no surt bé. En canvi, ens costa molt aplaudir i reconèixer quan les coses s’han fet bé. De fet no ens costa molt, és que no ho fem.

Però, tot i que sembli sorprenent, sí que va haver una veïna de Roses, resident de l’Avinguda Rhode, que va trucar al Departament de Cultura i Festes “per felicitar-nos perquè no hi va haver música fora de les hores que tocava, que a les 10 de la nit de diumenge estava tot lliure i tot net a l’Avinguda de Rhode”, ha desvetllat Èric Ibáñez.
Una trucada a l’Àrea de Cultura i Festes “que és el primer cop a la història del Carnaval que es produeix”, ha assegurat el regidor.