Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Eric Pérez fa història amb l’Agrupació Esportiva Roses

Eric Pérez
L'entrenador de l'AE Roses, Eric Pérez, durant l'últim partit d'aquesta temporada

Als seus 28 anys, el rosinc Eric Pérez esdevé l’home més important de la història recent de l’A.E. Roses en evitar, amb un gol seu, el descens a 3ª Catalana la temporada 201-22 i aconseguir en aquesta, com a entrenador, pujar a l’equip a 1ª Catalana

Eric Pérez es va iniciar en el futbol des de ben petit, a l’edat de 4 anys amb la UE Figueres per passar posteriorment al CF Peralada en coincidir que el seu pare, en Ramon Pérez, era el coordinador del club.

Ja a l’edat Juvenil va militar un altre cop amb la UE Figueres i el Girona FC i a partir d’aquí la seva trajectòria com a futbolista li va portar, primer, a Escòcia i després a Las Rozas (Madrid), per aterrar finalment a l’AE Roses fa unes temporades, coincidint també que el seu progenitor era, llavors, el director esportiu del club rosinc.

Després de quatre lesions i les conseqüents operacions al menisc, Eric Pérez, va decidir la temporada passada, la 2021-22, posar un punt i seguit en la seva trajectòria com a jugador del primer equip de l’AE Roses. Punt i seguit perquè aquesta mateixa temporada ha estat jugant al futbol, però amb l’equip de 4ª Catalana.

I va ser en finalitzar la temporada 2021-22 quan Ramon Pérez feia públic que deixava les banquetes i, per tant, de dirigir el primer equip de l’AE Roses que dirigia des de la temporada 2018-19, quan va rellevar al tècnic figuerenc Carlos Santiago, que no va aconseguir els resultats esperats.

Ascens a 1ª Catalana per primer cop en aquest segle XXI

I en una clara aposta del club per la gent de casa, Eric Pérez, a l’edat de 27 anys, va agafar les regnes del primer equip substituint al seu pare, per un any després fer història amb l’Agrupació Esportiva Roses. Història, perquè als seus ja 28 anys ha aconseguit com a entrenador pujar l’equip a 1ª Catalana, categoria que assoleix el club per primera vegada aquest segle XXI, ja que l’últim cop va ser a la temporada 1994-1995, tot just l’any en que va néixer el jove entrenador rosinc. Ha fet història perquè ha assolit l’ascens tot just un any després que un gol seu evités el descens a 3ª Catalana en l’últim partit de la temporada 2021-22, esdevenint d’aquesta manera en l’home més important de la història recent de l’AE Roses. A més, com a jugador de l’AE Roses B (quan el menisc el permetia) també ha assolit l’ascens a Tercera Catalana.

I tot ser conscient que ha fet història en el futbol rosinc, Eric Pérez es treu el mèrit en afirmar que “és més del meu pare que meu, en el sentit que ja havia una feina darrera dels darrers 4-5 anys que portava treballant ell amb l’equip. Jo he estat qui ha dirigit l’equip, la cara visible, però sense ell no s’hauria aconseguit ascens, és més, sense ell al meu costat jo no hagués entrenat aquest equip”.

El secret: “fitxar persones, no jugadors”

La majoria de jugadors de la plantilla de l’AE Roses que ha assolit l’ascens a 1ª Catalana són formats al club, tot i que algun provinent de diferents municipis de la demarcació “perquè ens vam veure obligats a portar jugadors en trobar-nos, a principis de temporada, una plantilla molt curta”, ha afirmat el tècnic rosinc, el qual desvetlla el secret que els ha portat a militar la temporada vinent a Primera Catalana, “alhora de fer l’equip vaig fitxar més persones que no pas jugadors, aconseguint fer una família dins del vestidor. Una família que ha fet que anéssim  tot a una, i en partits complicats en les que les coses no anaven gens bé tots tiraven per al mateix costat per aconseguir guanyar-los quan ningú s’ho pensava. I aquesta família que hi havia dins el vestidor és la que ha guanyat el campionat i assolit l’ascens”.

Objectiu a 1ª Catalana: estar a dalt

De la mateix manera que fa gala de la seva humilitat en donar el mèrit de la fita assolida al seu pare, Eric Pérez demostra que és ambiciós quan en preguntar-li quin és l’objectiu per a la temporada vinent a Primera Catalana va afirmar que “l’objectiu és mantenir la categoria, però el meu és estar el més amunt de la classificació possible, tot i que soc conscient que no sé quins són els equips que hi hauran ni la plantilla de la que podré disposar i ni tan sols sé seguiré jo, però si és que sí, intentaré aplegar els jugadors per ser els més competitius possible”.

Cal destacar que a la pròxima temporada 2023-2024 es donarà el tret de sortida a una nova categoria del futbol amateur masculí, anomenada la Superlliga catalana. Es tractarà d’una lliga situada entre la Tercera Federació i la Primera Catalana, amb un grup únic de 16 equips, que comprendrà l’àmbit de tot el territori català.

Una nova categoria amb la qual la Federació Catalana de Futbol vol que els equips assoleixen una major preparació per l’ascens a la Tercera Federació Nacional, per tal de reduir la diferència quan s’arriba a la competició d’àmbit estatal.