Errare humanum est (Errar és humà)

Errare humanum est (Errar és humà)

Errare humanum est (Errar és humà)Tothom te dret a equivocar-se, a cometre errors i a prendre decisions que no son del tot correctes. Això pot passar en el terreny personal, a la feina i òbviament també en la política.

El problema és quan per molt que et diguin que t’estàs equivocant i la decisió que has pres o el projecte que has fet no és bo, et tanques en banda i vas a la teva. I aquest error s’accentua quan ho fa un càrrec polític o un ajuntament.

Creure que es té la veritat absoluta, que els teus projectes son millors que els de l’oposició o que l’opinió de certs (o tots) els ciutadans, és una mala pràctica que alguns polítics (mals polítics haurien de dir-se) acostumen a tenir.

I això és el que els hi passa a alguns dels nostres representants públics. Ells van a la seva tot i que els hi diguin una i altra vegada que el que han fet no està bé i que el projecte en qüestió no arribarà a bon port, i és després quan es confirma això que arriben les lamentacions o les queixes o el “això no ens ho han donat perquè no son dels meus”.

Algunes vegades cal escoltar a les persones que no pensen com nosaltres, i fins i tot a aquelles que tenen projectes totalment antagònics als nostres. És una manera de evolucionar com a persona i també d’evolucionar com a societat, tot i que a vegades sembla que la involució o el continuisme sigui el que alguns desitgin.

Xavi Gorro