Es bolca un dipòsit de 1.000 litres de gasoil en un habitatge i inunda el carrer Gravina de Roses

Bombers de Roses

Bombers i operaris de RosesNet van treballer en les tasques de neteja del gasoil

Bombers de Roses i Figueres van estar treballant gairebé 4 hores per netejar el carrer Gravina i assegurar que el dipòsit de gasoil no es tornés a bolcar

El Bombers de Roses van rebre l’avís ahir la tarda que un turisme estacionat al carrer Gravina perdia benzina. Quan van arribar al lloc van poder comprovar que realment no es tractava d’una pèrdua procedent del vehicle, ja que pràcticament tot el carrer estava ple de gasoil, localitzant la fuita a l’habitatge nº 77 del vial.

Quan van poder entrar a l’habitatge, habitat per un matrimoni d’avançada edat van veure la causa de la fuita havia estat un dipòsit de 1.000 litres que, sense cap motiu aparent, s’havia bolcat tot sol vessant el gasoil per tota la planta baixa de l’habitatge, sortint al carrer emplenant-lo de fuel.

Una dotació dels Bombers de Roses i dues de Figueres van portar a terme les tasques de neteja del carrer amb sepiolita (material absorbent), mentre agents de la Policia Local de Roses van tallar el vial a la circulació tant del trànsit rodat com de vianants.

Davant que la fuita era de grans proporcions els Bombers es van quedar sense material per absorbir tot el gasoil, i la Policia Local va haver de trucar a FCC (Foment de Construccions i Contrata, antiga RosesNet) per a que uns operaris portessin sorra de la platja i eixugar el vessament.

Al voltant de les 10 de la nit, la fuita de gasoil del dipòsit es va aturar i els Bombers van procedir amb una bomba a xuclar tot el gasoil que hi havia a la planta baixa de l’habitatge i el que encara quedava en el dipòsit.  

El matrimoni de l’habitatge va haver d’anar a dormir a casa d’una filla davant la recomanació dels Bombers de no fer-ho a casa seva per la forta pudor a gasoil que hi feia a l’habitatge.

Segons els mateixos familiars del matrimoni la causa del vessament podia haver estat en que el dipòsit s’hagués fet malbé amb el pas del temps, ja que “té molts d’anys”, i amb el fet que estigués ubicat en un lloc amb una mica de pendent hauria provocat el seu bolcament, i posterior vessament del seu contingut.

Després de tornar a posar el dipòsit en vertical i calçar-ho bé per assegurar que no es tornés a bolcar els Bombers van donar per tancat el servei a les 23:15 hores.
Un cop van marxar els Bombers i segons el testimoni d’un dels operaris de FCC, “vam estar tota la nit palejant sorra i després, aquest matí, hem estat unes 4 hores més per recollir-ho tot”.