Es busquen joves que vulguin viure una experiència única

Joves de la Xarxa de Convivència al Marroc l'any passat

L’Associació juvenil rosinca Xarxa de Convivència organitza la segona edició del programa socio-cultural “Cultures en Xarxa”

Joves de la Xarxa de Convivència al Marroc l’any passat

La Xarxa de Convivència engega per segon any consecutiu el projecte “Cultures en Xarxa”. Un projecte basat en un viatge intercultural per portar a 10 joves d’entre 18 a 21 anys al Marroc amb l’objectiu de crear punts d’unió i descoberta de les riqueses culturals del pais nord-africà

Raó social del projecte
“Actualment, i per causa de múltiples factors, vivim en una societat diversa i plural, formada en gran part de persones procedents de nombroses països i, per tant, influenciada per diferents cultures d’arreu del món.

Malgrat tenim present que aquesta situació pot comportar determinats inconvenients si no es tracta de la forma adequada, des de Xarxa de Convivència de Roses també percebem aquesta multicultiralitat en la que vivim com un pas més en la evolució i en el creixement de la nostra societat.També com una oportunitat de creixement i de formació de cara a les persones que hi viuen, especialment als joves.

Creiem que per als nostres joves, que creixen i es formes com a persones a casa nostra, el fet de tenir contactes amb diferents cultures pot proporcionar-los un major bagatge cultural i ajudar-los a construir-se una mentalitat més oberta i integrador, en definitiva a ser millors persones.

Seguint aquesta creença, des de la Xarxa de Convivència hem decidit tirar endavant un projecte juvenil amb l’objectiu de permetre als joves del nostre poble coneixer i entendre els trets fonamentals de les diferents cultures que conviuen al nostre entorn. El projecte consiteix en establir un contacte directe amb diferents realitat culturals visitant els principals paisos d’origen de les cultures que ens envolten.”

Perfil dels candidats a viatjar al Marroc

– Han de ser joves de 18 a 21 anys.

– Es busquen persones actives, amb esperit viatger, i amb ganes d’aprendre i viure noves aventures… i sobretot: descobrir les riqueses de les cultures que ens envolten.

– És necessari ser soci de la Xarxa de Convivència.

– Es valorarà que tinguin relació amb el món del lleure. (Per exemple formar part d’associacions culturals, juvenils, esportives,… )

– Es valorarà, també, que s’hagi participat com a voluntari en alguna acció desenvolupada des de l’entitat.

– Tindran preferències els joves que visquin a Roses.

A fi de facilitar els objectius del projecte i millorar la dinàmica d’aprenentatge del grup, Xarxa de Convivència, amb col·laboració amb la Fundació Hassan II MRE, han cregut convenient que el grup que viatgi al Marroc acordat ja tingui uns coneixaments prèvis sobre la realitat del país de destinació.

Els interessats hauran d’omplir aquesta Inscripció