Fira de la Rosa de Roses

Es compren una carrossa súper-mega-gran per encabir tot el país de Cuba durant el Carnaval

Carnaval de Roses 2023
No ho sembla, però aquests 'Nenucos' porten el ritme rumbero a la sang

La colla Los Nenucos representaran a uns rumberos cubanos que menjaran, beuran i viuran durant el Carnaval de Roses al seu país, Cuba

La colla Los Nenucos s’ha hagut de comprar un nou remolc per participar en el Carnaval d’enguany, ja que va ser una de les damnificades pel foc de la nau del mes de juliol de l’any passat, “i gràcies a l’ajuda de l’Ajuntament ens hem pogut comprar un al Circ Americano, i a veure què passa aquest any”, ha explicat el cap de colla de Los Nenucos, David Gómez, que quan diu “a veure què passa aquest any” nosaltres vam pensar que què espera que passi aquest any, un altre incendi?. No en té prou amb un, o què?

I si el remolc que tenia ja era llarg, aquest el supera, “sí, perquè quan vam anar al circ ja s’havien venut pràcticament tots els remolcs, i només quedava el que hem comprat i un altre, i ens vam envalentir i vam comprar el més llarg”, va confessar el cap de colla. És a dir, van tirar del refranyer espanyol “burro grande, ande o no ande”, perquè el remolc fa ni més ni menys que 14 metres.

De totes maneres, les dimensions del que serà la seva carrossa durant el Carnaval de Roses ja els anirà bé, ja que “anem de rumberos cubanos, una disfressa que vam decidir ja a les Barraques de la Festa Major”, va explicar Gómez, per tant, la grandària del remolc els anirà bé per encabir “unes cases de Cuba, un cotxe típic d’aquest país, a més dels famosos purs cubanos”, que es com han decorat la seva carrossa. Però a tot això s’ha d’afegir a tota l’orquestra que porten els rumberos cubanos, que són quasi cent i la mare, concretament, “som unes 90 persones les que ens disfressem de rumberos cubanos, 20 persones més que l’any passat, ja que s’han afegit amics dels nostres fills i filles”, va explicar Gómez.

L’únic inconvenient que el remolc de Los Nenucos sigui tant llarg el tindran els espectadors de l’Avinguda de Rhode que segueixen les desfilades, ja que estaran veient, entre dues i dues hores i mitja (+ o -), la mateixa carrossa abans de veure la següent…

Els 90 rumberos cubanos paguen per viatjar al país de Cuba “el mateix de sempre, uns 145 euros amb la disfressa inclosa perquè cadascú es cus el vestit a casa”, va dir el cap de colla de Los Nenucos. És a dir, en aquella que no sàpiguen o no vulguin cosir se’ls dispararà el viatge cap a terres cubanes fins als 200 euros. Si fa o no fa, el que paguen la majoria de les colles.

L’important, però, és que l’Avinguda de Rhode s’empleni de ritmes cubans durant el Carnaval, i Los Nenucos ho faran!