Es crema una embarcació a Santa Margarida mentre els propietaris dormien a dins

Embarcació cremada a Santa Margarida
L'embaració va quedar completament calcinada per les flames i es va acabar enfonsant

Un matrimoni belga, propietari de l’embarcació (tipus llanxa), va patir cremades a diferents parts del cos i va haver de saltar a l’aigua per salvar la vida

Passades les 11 i mitja d’ahir a la nit la Policia Local de Roses va ser alertada per un veí de Santa Margarida que s’estava cremant una embarcació a prop d’on vivia i que havia vist una dona que saltar a l’aigua.

En arribar els agents de seguretat municipal van comprovar que, efectivament, a la zona d’amarratges del “Residencial Port Gran”, concretament a l’amarratge nº 46,  hi havia una embarcació (tipus llanxa) que s’estava cremant i que el foc afectava a l’embarcació del costat.

Al lloc dels fets es van trobar dues persones, un matrimoni belga, que van declarar a la policia que la llanxa era d’ells i que segons va informar la dona, de 67 anys, havien arribar ahir a Roses a la tarda, i que quan estaven dormint  es va declarar el foc i que la forta olor a fum la va despertar. Ella i el seu home, de 62 anys, van poder sortir de l’interior de l’embarcació trencant una claraboia, per tot seguit llençar-se ella a l’aigua mentre el seu marit agafava els seus petits gossos i els llençava a una altra embarcació que hi havia al costat, per seguidament saltar fins al moll i demanar auxili.

Dues dotacions dels Bombers de Roses es van desplaçar fins al lloc, els quals van necessitar dues hores per extingir el foc que va calcinar totalment l’embarcació.

Un vaixell de Salvament Marítim també es va haver de desplaçar per crear una barrera de contenció  i anti-contaminació al voltant de l’embarcació sinistrada.

A les 01:40 hores, els Bombers després d’assegurar el masteler i refredar el veler van donar per finalitzar el servei. I cinc minuts després feien el mateix els agents de la Policia Local i el guarda molls de la Generalitat, que es va desplaçar des de Port de la Selva.

El matrimoni va haver de rebre assistència sanitària pels serveis mèdics de l’ambulància del SEM per diferents cremades en diferents parts del cos, i després d’una primera valoració l’home i la seva dona van ser traslladats al Centre d’Atenció Primària de Roses.

L’embarcació va acabar enfonsant-se amb totes les pertinences dels turistes belgues.