Es descalça una roca de més de 4 tones a la part alta del Puig Rom i la barana d’una finca evita que caigui a la via pública

Es descalça una roca de més de 4 tones al Puig Rom

Seqüencia de la retirada de la roca, i l’assegurament provisional de la pedra que hi ha a dalt (última imatge)

Els Bombers de Roses han treballat per estabilitzar i assegurar la roca fins que un grua-ploma l’ha pogut enretirar

Al voltant de les 10 hores d’aquest matí, una veïna de la part alta de la urbanització del Puig Rom ha entrat a la finca nº198. El motiu, fer el favor als seus propietaris (absents) de comprovar si se havia anat la llum a causa de les fortes pluges d’ahir dissabte. Efectivament, la llum s’havia anat i els gelats que hi havia al congelador s’havien de tirar.

I ha estat en el moment d’anar a llençar els gelats al contenidor quan aquesta veïna ha vist pedres a la via pública, així com d’un altra de grans dimensions que s’havia descalçat de la muntanya, però que no havia caigut gràcies a la barana de l’escala de la mateixa finca.

La roca es va descalçar de la muntanya, precisament, a causa del fort aiguat que va caure ahir dissabte.
Immediatament, la veïna ha trucat a la Policia Local de Roses, que en personar-se al lloc i veure la grandària de la roca han trucat als Bombers, que han desplaçat quatre dotacions i en veure l’envergadura de la roca han fet venir a una dotació del GRAE (Grup de Recolzament d’Actuacions Especials), els membres del qual s’han encarregat, mentre la Policia Local tallava la circulació del trànsit rodat, d’estabilitzar i assegurar que la pedra no caigués al carrer.

El regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández, ha trucat a Grues Padrosa per a que enretirés, amb una grua-ploma, la pedra, la qual segons operaris del servei de grua, “pesa més de 4 tones, perquè l’hem enganxada amb 4 suports de 1.000 kg cadascú i tots s’han torçut, i l’hem pogut enretirar en aprofitar els suports que havien que havien posat els Bombers per assegurar-la”.  

En descalçar-se aquesta roca s’ha comprovat que tot just a dalt on hi era hi una altra, també de grans dimensions, que al no tenir la base de recolzament també existia el perill que caigués, per la qual cosa el regidor s’ha posat en contacte amb l’arquitecte municipal, que s’ha personat al lloc aconsellant assegurar-la provisionalment per fer-ho demà de manera definitiva.
El propi regidor d’Infraestrucures i Serveis Públics i el cap de la Brigada Municipal, Donaciano Olivas, han estat els encarregats d’assegurar segona roca amb perill de despreniment fins que demà es portin a terme a terme els treballs d’estabilització d’aquesta part de la muntanya del Puig Rom.