Es dona el tret de sortida per fer realitat l’Aula Gastronòmica de Roses

Aula Gastronòmica de Roses

La construcció de la futura Aula Gastronòmica de Roses ja està en marxa

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de la futura Aula Gastronòmica de Roses, un dels projectes escollits dels Pressupostos Participatius de 2017

El projecte per a la creació d’una Aula Gastronòmica a Roses inicia la seva fase final amb l’inici de les obres d’adequació, aquesta setmana, del local cedit recentment per la Confraria de Pescadors a l’Ajuntament, al post pesquer de la població. El nou equipament complirà amb un doble objectiu, impartir tallers de cuina destinats a la ciutadania i promoure un nou producte turístic basat en el món de la pesca. 

L’espai escollit per dur a terme aquest projecte, “és un edifici de planta baixa i altell, amb una superfície útil de prop de 100 m2, situat en els locals destinats a peixateries del port pesquer”, ha afirmat la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll, la qual ha explicat que “les obres consistiran en l’enderroc dels compartiments existents per alliberar tot l’interior i aconseguir així un ampli espai destinat a cuina i zona de tast”.
També està prevista la construcció d’una graderia amb capacitat per a unes 35 persones i la instal·lació d’una pantalla de projecció que permetrà la màxima visibilitat de l’espai de treball de la cuina.  

Annexa a aquest espai, s’habilitarà un magatzem i una zona de treball, així com serveis sanitaris adaptats. L’adequació finalitzarà amb la millora de la il·luminació natural i de la ventilació del local, amb l’alliberament del petit altell existent que permetrà l’entrada de llum zenital i amb la incorporació de dues obertures de vidre a la façana posterior.

Difusió de la cultura del peix i del món de la pesca

La implantació d’una Aula Gastronòmica a Roses “té per objectiu la dinamització del port pesquer i la difusió de la cultura del peix i del món de la pesca local com atractiu ambiental, cultural, social i de promoció de l’activitat turística del municipi”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.

Projecte escollit dels Pressupostos Participatius

Aquest projecte va ser un dels proposats i escollits pels propis veïns i veïnes de la població durant el procés de Pressupostos Participatius celebrat l’any 2017. Compta amb un pressupost de 150.000 € amb un subvenció del GALP (Grup d’Acció Local Pesquer) i un termini d’execució de 6 mesos.

La implantació del nou centre “permetrà donar a conèixer les espècies pròpies de la zona, oferir tallers, fomentar el consum i cuinat dels productes del mar rosincs i donar visibilitat a l’ofici de pescador, sovint molt desconegut perquè té lloc mar endins, lluny del dia a dia de la població”, ha significat Llorens.

A més  permetrà oferir un nou punt d’interès, un plus afegit, a l’oferta turística de Roses, articulant-lo amb altres activitats com les visites guiades al port pesquer o la visita a la barca de pesca Glòria Mar -que es preveu museïtzar properament-, per formar un recorregut didàctic i turístic ple de continguts i amb un gran atractiu.