Mes de paraules

Es lliuren els VII Premis a l’Excel·lència de Roses en l’etapa de l’ESO

Violant Codina Català i Nicholas Alexander Vaz Reay, del Centre Escolar Empordà; Baasma Amrani El Yazidi i Lola Gil Cámara de l’Institut Illa de Rodes; i Sergi Rodríguez Peralta i Paula Bret Isern, de l’Institut Cap Norfeu van ser els 6 alumnes que enguany han arribat a l’excel·lència en la seva etapa a l’ESO

El vestíbul del Teatre Municipal de Roses va acollir ahir a la tarda d’ahir l’acte de lliurament dels VII Premis a l’Excel·lència de l’ESO, amb els quals l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses premia i reconeix els dos alumnes de cada institut de Roses que han destacat per l’excel·lència dels seus resultats acadèmics durant l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria. “Un reconeixement que no són més que el fruit al treball, la constància i l’esforç, uns valors que heu aprés i que us ha portat fins aquí, però que al llarg de la vida us portarà a coses millors, i això és la veritable recompensa més enllà de la nota que heu assolit”, va assenyalar la regidora d’Ensenyament, Yanna Arjona, dirigint-se als joves estudiants premiats

Tot seguit d’aquestes paraules, en la que també va esmentar i agrair el paper de les famílies per l’èxit acadèmic dels alumnes, la regidora va nomenar al premiats.

Violant Codina Català i Nicholas Alexander Vaz Reay, del Centre Escolar Empordà, que van assolir la nota màxima, un 10.
Baasma Amrani El Yazidi, de l’Institut Illa de Rodes, que va treure un 9,80 de nota, la qua va dir que agrair “molt aquest reconeixement, el qual no m’ho esperava perquè el meu objectiu, enfocat en l’educació, és poder rebre coneixement i poder descobrir coses que desconeixia”.
Lola Gil Cámara, va ser la segona estudiant de l’Institut Illa de Rodes premiada, gràcies als 9,56 de nota que va assolir. “Simplement vull dir que aquest premi es per reconèixer la constància i el treball. Un reconeixement que ens anima continuar seguir esforçant-nos en els estudis”, va significar en senyal d’agraïment la Lola Gil.

Per últim, Sergi Rodríguez Peralta, amb una nota de 9,67, i Paula Bret Isern, amb un 10, i que no va poder assistir a l’acte de lliurament dels Premis, van ser els dos alumnes de l’Institut Cap Norfeu reconeguts en aquesta setena edició dels VII Premis a l’Excel·lència de l’ESO de Roses.

L’alcalde de Roses va tancar l’acte destacant també el paper dels pares en l’èxit acadèmic dels seus fills, assenyalant que “sinó tenen l’ambient i l’entorn apropiat no seria possible, per tant, els pares i mares s’han de sentir partícips d’aquests reconeixements. Però no us quedeu només amb aquest premi acadèmic -va dir Josep Maria Martínez als i les alumnes- perquè aquest us ha de servir per anar més enllà, per tenir un molt bon currículum professional i per ser persones honestes, en definitiva, ser bons estudiants, bons professionals i bones persones”.

Cada alumne guardonat, que van estar acompanyats dels seus familiars i amics, així com del personal docent dels tres instituts van rebre, d’un diploma acreditatiu, una petita dotació econòmica  amb la finalitat de contribuir a sufragar les despeses del estudis superiors que cursin els estudiants.