Es necessita sang i aquest dissabte, 27 de juliol, es podrà donar al Teatre Municipal de Roses

Donació de sang a Roses

El Banc de Sang activa una campanya de donació especial a l’estiu ja que es necessiten 35.000 donacions durant els mesos de juliol i agost per atendre tots els malats i accidentats

Donació de sang a RosesEl passat dilluns, 8 de juliol, el Banc de Sang i Teixits va començar la campanya d’estiu per animar a la ciutadania a donar sang abans de marxar de vacances o durant els dies festius.

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

Dissabte, 27 de juliol, la campanya arriba a Roses  es podrà donar sang al Teatre Municipal de Roses.

Aquest proper dissabte, 27 de juliol, la campanya de donació de sang arribarà al Teatre Municipal de Roses, en horari de 10 a 14 i de 16 a 20:30 hores

Es necessita sang per la baixada de donacions a l’estiu

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Enguany, a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans de l’habitual.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries.

A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.

Com afecta la calor a les donacions de sang?

  • L’onada de calor de la setmana passada va afectar les donacions, que van baixar fins a un 40% respecte el que s’esperava
  • Com que cada dia hi ha malalts que necessiten sang, cada dia es necessiten donacions
  • Les properes onades de calor fan témer que continuï baixant les reserves de sang
  • Cal remuntar les donacions per assegurar-se que hi haurà sang suficient durant tot l’estiu

Cada dia calen entre 800 i 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts ingressats a clíniques i hospitals, també durant els mesos d’estiu.

Com estan les reserves?

El Banc de Sang i Teixits necessita que les donacions s’incrementin durant els propers dies per augmentar les reserves de sang, perquè si no podria ser que no hi hagués prou sang a l’agost.
Es calcula que les neveres del Banc de Sang hauria de tenir entre 10 i 11.000 bosses de sang per poder abastir a tothom que ho necessiti, i actualment en tenen 7.500.

El Banc de Sang està en fase d’alarma o crida?

El Banc de Sang té actualment sang per a 7 dies, per tant es troba en fase de pre-alarma, per això està activant mesures per reforçar les donacions durant les properes setmanes.

Com ens està afectant l’onada de calor?

Les donacions durant els dies de màxima calor, baixen, i molt, ja que a causa de les altes temperatures provoca que la gent es quedi a casa fins al tard.

La sang i els accidents

El 30% de les donacions es fa servir per a accidents, com els de trànsit. Per això és important tenir reserves suficients en períodes com l’estiu.