Es posen a punt les platges de Roses per aquest estiu

Platges de Roses

La platja Nova de Roses ja s'està condicionant per a la temporada de bany

Un any més Roses porta a terme els treballs de condicionament de les seves platges de cares a la temporada de bany

Platges de Roses
La platja Nova de Roses ja s’està condicionant per a la temporada de bany

Durant aquesta setmana l’Ajuntament de Roses porta a terme els treballs d’adequació de la platja Nova, i la setmana vinent farà el mateix amb la platja de la Punta.

A diferència d’altres indrets de la costa, la dinàmica marina de Roses no provoca la desaparició complerta de la sorra sinó el seu desplaçament d’un extrem a l’altre de la platja, fet que redueix molt la dificultat de la seva regeneració. La superfície de platja tractada enguany serà de 8.000 m2 entre la platja de la Punta i la Nova, al llarg d’una longitud total que sobrepassa els 2 km.

En total es condicionarà un total d’11.000 m2 de sorra amb un cost de 48.000 €.

Les condicions meteorològiques, i més concretament els temporals de llevant, produeixen a Roses que la sorra de les platges de la Punta i Nova es desplaci en paral·lel a la línia de mar. Davant aquesta situació, l’Ajuntament actua cada any per recuperar l’amplada d’aquests dos espais del front marítim de la població durant la primavera, amb l’objectiu de garantir una amplada adequada i unes correctes condicions per al bany un cop arribi la temporada d’estiu.

La recuperació s’aconsegueix mitjançant el moviment de sorres des de l’interior de l’aigua fins a la superfície, o bé des d’aquells sectors on la força del vent ha provocat una major acumulació de sorres. Posteriorment, es procedeix al repartiment i escampament per la platja, fins aconseguir l’amplada òptima en funció de les característiques de cada espai.