Es presenta a Filipines, un tastet del vídeo promocional de la badia de Roses, una de les més belles del món

El vídeo s’ha presentat en el Congrés anual del Club de les Badies Més Belles del Món que s’ha celebrat aquest darrers dies a Punta Galera, Filipines

Club de les Badies Més Belles del MónEl vídeo promocional, d’uns 40 segons de durada i realitzat per l’empresa audiovisual de Vilajuïga, Visual 13, s’ha presentat aquesta mateixa setmana dins el Congrés anual del Club de les Badies Més Belles del Món, que s’ha celebrat durant els passat dies, de l’1 al 4 de febrer, a Puerto Galera, una de les badies dins del Club de les Badies Més Belles del Món, i una de les principals destinacions turístiques de Filipines.
Sota el títol ‘Gaudeix d’una de les badies més belles del món’ en el vídeo es pot visionar la riquesa cultural, històrica, submarina i gastronòmica, així com l’oferta d’activitats de les que pot gaudir els visitant en cadascús dels 5 municipis que conformen la badia de Roses, laVila que li dóna el nom, Roses, l’Escala, Sant Pere Pescador i Castelló d’Empúries.

Des del 2011, la badia de Roses forma part del Club de les Badies Més Belles del Món, una distinció amb l’aval de la Unesco que en aquests moments només tenen una trentena de badies del món i que reconeix els valors turístics, paisatgístics i culturals d’aquest entorn format pels municipis de Roses, l’Escala, Sant Pere Pescador i Castelló d’Empúries.

L’any 2011 es va preparar la candidatura mitjançant un dossier de presentació, descrivint els recursos naturals, històrics, culturals i socials de la Badia, la presentació oficial va tenir lloc el 26 de maig de 2011 davant l’Assemblea general del 7è Congrés del Club de les Badies Més Belles del Món a la Badia Siné Saloum – Toubacouta al Senegal.

Les 17 badies membres del Club varen emetre el seu vot en el marc de l’Assemblea i varen atorgar la màxima puntuació a la Badia de Roses, per davant d’altres 3 badies que també es varen presentar i que eren la Badia de La Baule (França), Badia de Horta (Azores – Portugal) i Badia de Jounieh (Líban), només la Badia de Fort de France (Martinique – França) va igualar la puntuació de la Badia de Roses.

L’adhesió al Club es va formalitzar a l’Assemblea General del Club de les Badies Més Belles del Món durant el setembre del 2012 en el Congrés Internacional que va tenir lloc a Bodrum i Patmos (Turquía i Grècia)

En aquell moment es va formalitzar un conveni de col·laboració entre el quatre municipis implicats, es va crear una comissió politico-tècnica que té la missió de debatre i aprovar les decisions en quant a les accions que s’executen a anualment. Els municipis de la Badia de Roses treballen conjuntament per projectar i donar a conèixer la badia, tant nacional com internacionalment, com una destinació turística de qualitat i amb gran varietat de recursos turístics d’alt valor natural, patrimonial i cultural, gastronòmic i lúdic.

Cada ajuntament fa una aportació anual de 2.500€ que comporta un pressupost anual de 10.000€ que es destina a les diferents accions. Bianualment la gestió i representació recau en un o altre ajuntament. Entre les accions destaquen les següents:

  • Confecció d’un catàleg de promoció conjunt de la Badia
  • Creació d’una pàgina Web de la Badia que es presentarà en breu
  • Adquisició de màstils i banderes per onejar a les principals platges de la Badia
  • Video promocional de la Badia que es presentarà en breu
  • Campanyes de comunicació i utilització del segell per part de les empreses privades de serveis turístics de la Badia

Els anys 2015 i 2016 la gestió del pressupost recau en l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Com a novetat, i a partir d’aquest 2016, la comissió ha decidit que les despeses del viatge al Congrés anual (vol d’anada i tornada), i que enguany té lloc de l’1 al 4 de febrer a Filipines (Puerto Galera), ja no les assumeix l’ajuntament que viatja al congrés sinó que van a càrrec d’aquest pressupost comú, i per tant seran assumides per tots els ajuntaments que formen part de la Badia. D’altra part la resta de despeses d’assistència al congrés (estada i manutenció) van totalment a càrrec del Club. Un dels altres acords adoptats en el marc d’aquesta comissió és que viatjaran al Congrés els representants d’aquell ajuntament en el que recaigui la gestió.

 

Exit mobile version