Es presenta el Carnaval de Roses 2019

Carnaval de Roses 2019

Monarques i autoritats durant la presentació del Carnaval de Roses 2019

Ahir es va portar a terme a l’Hotel Rambla Mar la tradicional presentació en societat del Carnaval de Rose 2019

Carnaval de Roses 2019
Monarques i autoritats durant la presentació del Carnaval de Roses 2019

“Ja hi tornem a ser, el nostre estimat Rei Carnestoltes arribarà acompanyat de festa, de disbauxa i ganes per aconseguir que tothom s’ho passi bé”, amb aquesta frase va encetar el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, la presentació del Carnaval de Roses 2019.

I sabent qui ha estat designat el Rei Carnestoltes, Giner no es va equivocar, ja que el rosinc Tobias Stein és caracteritza per ser una persona alegre, optimista i que sempre té ganes de festa, Però això sí, sempre, des de la responsabilitat i la mesura.

La presentació del Carnaval de Roses 2019 es va portar a terme, com ja es tradició, a l’Hotel Rambla Mar, on 200 persones van omplir el primer pis per conèixer els nous Reis de Carnaval, que en aquesta ocasió seran Iu Martí i Joana Costa com a Reis Infantils, Miguel Muñoz i Laura Càmara com els Reis del Carnaval, i Ana Expósito i Pedro Guerra com a els Reis Grans.

Giner, després de dir que “des del Consell de Carnaval hem implementat petits canvis per millorar la festa”, va demanar “als participants un esforç més per perfeccionar les nostre rues perquè la gent que vingui a veuren’s gaudeixi de l’espectacle”.
Tot seguit va presentar als diferents reis, els quals van desitjar a tothom que gaudeixin d’un gran carnaval però amb responsabilitat i respecte per la resta de participants, perquè “Per Carnaval No tot s’hi Val!”.

Tot seguit, Tobias Stein, va ser coronat per l’alcaldessa de Roses com Rei del Carnestoltes, que en el seu parlament va assegurar que “us faré sortir al carrer perquè la diversió està garantitzada, però diversió amb seny i respecte per celebrar un Carnaval de categoria”, per acabar una frase d’Igualtat, “mai per sobre vostre, mai per sota vostre, sempre al vostre costat”

L’artista Juan Cardosa, autor del cartell, va explicar en què es va basar per fer el disseny de la imatge del Carnaval d’enguany preguntant al respectable “què és el que es veu al cartell, un ànec o una garota?” i respondre’s així mateix dient que “és un ànec disfressat de garota”, per explicar que “tenia clar que volia jugar amb la figura de l’ànec, i el vaig disfressar de garota, que és l’ànec que quan arriba Carnaval treu el seu costat més punyent”. I quan tenia el disseny fet “es va semblar a un sol i em va recordar aquella campanya de Nuclear? No, gràcies, que l’he donat la volta pe dir Carnaval de Roses? Sí, gràcies”.

El representant d’AROFES, l’Associació Rosinca de Festes, Josep Mª Massot, va fer “una crida als voluntaris per poder fer l’arrossada de dilluns”.

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan M. Fernández, va afirmar que “no desitjaré que faci bon temps, perquè quan ho desitgem, no ho fa”, assegurant que “enguany passarem un gran Carnaval”, per recordar que “les carrosses tenen la possibilitat de tornar per l’Avinguda de Rhode un cop estigui neta”, i va acabar dient Per Carnaval quasi tot s’hi val!”.

Reconeixement pòstum a Pere Rosés

El Consell de Carnaval va decidir enguany reconèixer “a un persona que per ella sola representava el Carnaval i que malauradament d’una manera sobtada ens va deixar però demano al fill i a la neta de Pere Rosés que vinguin per fer-li entrega de la màscara de Carnaval com a reconeixement de tot el que en Pere representava pel Carnaval”, va afirmar l’alcaldessa de Roses.

L’acte de presentació del Carnaval de Roses 2019 va acabar, com és tradició, amb un generós pica-pica al hall de l’Hotel Rambla Mar.