Es presenta el Festival FASTT amb un nou format

Festival FASTT

La presentació del Festival FASTT ha tingut lloc aquest matí a Palau de Santa Eulàlia

Els ajuntaments de Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia i Siurana s’uneixen al projecte i creen un nou concepte de festival de teatre

El festival d’arts escèniques de l’Empordà FASTT (Festival d’Arts, Sinergies, Teatre i Territori) torna amb un nou format i enguany celebra una edició especial a causa de la situació excepcional causada per la COVID-19. Amb el recolzament dels ajuntaments de Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia i Siurana, el nou equip del FASTT ha creat un nou model de festival que incorpora el concepte de territori i s’amplia a nivell comarcal. L’edició d’enguany es durà a terme el dissabte 22 d’agost amb activitats a tots els municipis amb un format especial adaptat a les mesures de seguretat i de prevenció vigents .

El FAST va néixer el 2013 a l’Era del Mas Gironí (Garrigàs) i, fins el 2017, va consolidar un sector de públic empordanès gràcies a la seva proposta de nits d’estiu amb teatre i sopar a la fresca. Després de l’èxit de les primeres cinc edicions, el festival va fer una aturada de dos anys per replantejar el projecte. Enguany, un nou equip ha agafat el relleu en la direcció del projecte i el festival s’expandeix per transformar-se en el FASTT, és a dir, un Festival d’Arts, Sinergies, Teatre i Territori.

El nou FASTT, que també compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i de la Diputació de Girona, incorpora el concepte de territori i es converteix així en un festival d’arts escèniques que es desenvolupa en xarxa per diferents micropobles de la comarca: Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia i Siurana. El projecte aposta per la descentralització de l’exhibició cultural i per l’apropament del teatre a les zones rurals de l’Empordà, creant un teixit col·laboratiu amb els micropobles de l’Alt Empordà. D’aquesta forma, el projecte FASTT té com a objectiu diluir el concepte de municipi en el marc del festival i concebre els diversos espais com a part d’un territori comú: la comarca de l’Alt Empordà.

Malgrat els esforços de l’organització, la situació actual i excepcional causada per la COVID-19 ha afectat aquest nou projecte, el qual s’ha hagut de reformular per adaptar-se a les mesures de prevenció i seguretat. Així doncs, l’equip organitzatiu s’ha pres aquesta situació com una oportunitat i ha transformat l’edició d’enguany en una “edició de traspàs”, evolucionant del FAST que havia estat fins al 2017 cap al FASTT que tindrà lloc a partir del 2021: un festival d’arts escèniques a l’Alt Empordà.

Jornada d’Arts Escèniques a l’Alt Empordà per celebrar l’edició de traspàs

Enguany el festival es realitzarà durant tot el dissabte 22 d’agost, en el qual es duran a terme tot un seguit d’activitats que volen ser una mostra del que serà el FASTT a partir de l’any vinent. La Jornada es dividirà entre el FASTT de Dia i el FASTT de Nit.

En el FASTT de Dia els espectadors podran gaudir de diverses representacions a diferents espais dels micropobles participants (Garrigàs, Siurana i Palau de Santa Eulàlia). Unes petites peces creades pels habitants voluntaris dels municipis, dinamitzades per la companyia teatral La Nave Va . Aquestes peces ideades especialment per a l’ocasió s’assajaran durant la setmana del 17 al 21 d’Agost i es basaran en les vivències dels voluntaris participants.

Es podrà cloure la jornada al FASTT de Nit . El mateix dissabte 22 d’agost al vespre, es realitzarà un espectacle teatral i un concert de música a l’era del Mas Gironí (Garrigàs), un espai que busca commemorar els primers cinc anys de FAST i que s’adaptarà a les mesures de seguretat, prevenció i control d’accessos necessaris. L’aforament estarà limitat a 80 persones, les quals hauran de reservar la seva entrada amb antelació.

La celebració al Mas Gironí obrirà portes a les 8 del vespre i comptarà amb l’espectacle finalista als premis Max 2020 “Els dies Mentits” de Marta Aran, així com del concert dels germans empordanesos Ian i Rusó Sala . El públic assistent també podrà visitar una instal·lació fotogràfica amenitzada per una peça musical de la Companyia teatral Com un Llum .

L’espai també disposarà de servei de bar i comptarà amb la participació del grup Sa Muga, empresa especialitzada en cuina km0 per l’apartat de restauració.

Fet que permetrà que els usuaris assistents puguin gaudir d’un bon sopar i d’una nit d’estiu amb teatre i música a la fresca, com es feia tradicionalment al FAST.

Per accedir a tots els recintes serà imprescindible la reserva anticipada d’entrades que a partir d’avui es pot fer a través de la pàgina web del festival: www.fastemporda.cat.