Suquet de peix de Rose

Es presenta el nou servei IMPULSA’T comarcal d’orientació juvenil

Servei IMPULSA’T
Moment de la presentació del servei IMPULSA’T / Foto: CCAE

El servei IMPULSA’T atendrà a tots els joves de la comarca i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Figueres, Roses, Vilafant, l’Escala, Castelló d’Empúries, La Jonquera i Llançà

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres van presentar dilluns el nou servei IMPULSA’T d’orientació juvenil, que atendrà als joves d’entre 16 i 29 anys de la comarca que es trobin en un procés de cerca de feina i/o formació. El servei, que fins ara es duia a terme des de Figueres, ha incorporat dues noves tècniques referents que, a banda d’oferir atenció a l’Oficina Jove, donaran un servei itinerant als municipis adherits, que són Roses, Vilafant, l’Escala, Castelló d’Empúries, La Jonquera i Llançà.

El servei Impulsa’t treballa en dues línies d’actuació:

El Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil (SOJ), l’objectiu principal del qual és promoure i mantenir la continuïtat formativa de les persones joves d’entre 16 a 29 anys, amb especial atenció al col·lectiu de 16 a 24 anys, impulsant una millora molt substancial en els processos d’orientació, suport i mentoria, que inclou un acompanyament individualitzat de l’alumnat en risc d’abandonament escolar prematur o que ja hagin abandonat per tal de reconduir-los al sistema educatiu. També s’orienta a tots els joves que necessitin un assessorament a nivell laboral, puguin tenir o no la ESO o estudis superiors.

El Programa d’Emancipació i Inclusió Juvenil orientat el projecte de vida de les persones joves que es troben en una situació de vulnerabilitat, especialment els joves que surten del circuit de protecció del sistema públic, i garantir els seus drets de ciutadania i, en definitiva, la seva inclusió activa al territori. Orientant i acompanyant en les diferents àrees de la vida (formatives, laborals, documentals, emocionals…).

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Figueres, Pere Montserrat, va destacar la importància de l’acompanyament als joves durant una etapa tant important per al seu desenvolupament, en afirmar que “aquest és un projecte innovador que respon a la demanda de treball i formació del col·lectiu jove i que es posa com a objectiu orientar-los cap a un camí i projecte de vida satisfactori”.

A la presentació, que s’ha dut a terme als jardins del Consell Comarcal, hi van assistir representants dels municipis adherits al servei IMPULSAT, entre d’ells la regidora de Joventut de Roses, Ester Navas, als quals la consellera de Joventut, Núria Escarpanter, es va voler dirigir per agrair-los la participació en aquest projecte d’abast comarcal, assenyalant que “és una molt bona notícia que estiguem en disposició d’oferir un servei que doni cobertura a tots els joves, i que puguem fer-ho comptant amb la complicitat dels Ajuntaments. A la nostra comarca hi ha prop de vint mil joves d’entre 16 i 29 anys, i per tant és indispensable oferir aquest acompanyament des dels mateixos pobles per facilitar-los l’apropament al servei”.