Es presenta en societat el Carnaval de Roses 2020

Carnaval de Roses 2020
Tots els reis del Carnaval de Roses 2020 i la dissenyadora del cartell amb les autoritats

Una presentació del Carnaval de Roses 2020 que es va portar a terme al Teatre Municipal

Per motius logístics la presentació del Carnaval de Roses no es va celebrar a l’Hotel Rambla Mar, on s’ha fet els darrers anys, i va tenir lloc al Teatre Municipal.

Un acte que va ser conduit pel regidor de Festes, Èric Ibáñez, el qual va agrair als assistents i als representants de les colles “el seu esforç en preparar carrosses, disfresses i coreografies perquè sinó no hi hauria Carnaval, així com als voluntaris  que fan possible l’organització de la festa”, per tot seguit passar a donar la paraula a cadascuna de les persones que hi eren sobre l’escenari en aquest acte de presentació del Carnaval de Roses 2020.
En primer lloc va parlar l’autora del cartell, Vinyet Castellanos, que va afirmar que “quan he vingut avui des de Girona i he vist el meu cartell en gran a l’entrada de Roses, m’ha fet molt il·lusió i m’he emocionat”, per a continuació explicar que el seu cartell està dissenyat “pensant en Roses, el color blau de la badia, onades envoltades de gotes amb colors calents per representar les llàgrimes d’alegria i felicitat per celebrar el Carnaval, així gotes pintades amb color freds per significar la tristesa de l’últim dia perquè el Carnaval amb la crema del Rei Carnestoltes”.

El següents en parlar van ser els Reis de Carnaval de la Gent Gran, Bernard Fuentes i Encarna Martínez. Bernard amb el micròfon a la mà gesticulava tant que l’únic que van poder sentir els assistents va ser “estem molt satisfets des de la Casa del Mar”… Suposem que per ser Reis. I quan va dir l’Encarna “en Bernard ha dit tot el que tenia que dir”, els riures van emplenar la sala degut a que l’única persona que el va sentir va ser ella, la resta ens vam suposar que estava content. La Reina del Carnaval de la Gent Gran va acabar desitjant que “que esperem que tinguem un bon Carnaval i ens ho passem bé”.

Ivan Padilla, Rei Infantil de la colla Scargottins, va afirmar que “és un honor per mi ser el Rei Infantil i que passeu un bon Carnaval”. La seva consort, Iona Ruiz, va agrair “a la meva colla em deixés ser Reina del Carnaval, una festa que la visc des d’abans de néixer”, i va acabar amb uns “Visca el Carnaval i Visca els Scargottins”.

Daniel García, Rei del Carnaval de Roses 2020, de la colla Bruel, va assegurar que “estem molt orgullosos de ser els Reis i orgullosos que cada any el Carnaval sigui millor”. La seva esposa, tant el regnat d’aquest Carnaval com en la vida reial, Elizabeth García va afirmar que “hem volgut ser Reis de Carnaval aquest any perquè celebrem 10 anys com a colla i no havia millor manera que celebrar-ho d’aquesta manera”.

Josep Mª Massot, de la Comissió de Festes va assegurar que “el Carnaval de Roses cada any és millor i tots els demés ens copien”, i va recordar que “el dilluns tothom s’ha de portar els coberts perquè nosaltres hem de ser els primers abans que es prohibeixi la utilització d’estris de plàstic”.

El primer tinent d’alcalde, Joan Plana, després d’excusar l’absència de l’alcaldessa de Roses, va afirmar que “per mi és un honor presidir aquest acte com alcalde en funcions perquè el Carnaval és una de les festes que més identifica a la gent de Roses i és un valor molt necessari de preservar perquè és una senyal d’identitat molt gran que tenim”.
Plana va finalitzar dient que el Carnaval “és una festa molt transversal on participen pràcticament totes les Àrees de l’administració local així com de la vida social del poble , i des de l’Ajuntament us garantim, tot el que estigui a les nostres mans, per a que aquesta festa la podeu gaudir i fer-la cada cop millor”.

Per primer cop a la seva història el Carnaval de Roses té una Reina Carnestoltes, representada en la persona de Clàudia Abad, la qual va agrair “a les persones que vam pensar en mi per ser la Reina Carnestoltes , ja que és tot un honor per mi, i esperem que el temps ens acompanyi i ens passem tot un Súper Carnaval”.

Finalment, abans de passar a l’aperitiu, el regidor de Festes va dir que “enguany és de justícia que el Carnaval homenatgi a una persona que ha estat vinculada durant molts anys a la festa i que aquests s’ha desvinculat definitivament per la seva jubilació, el fotògraf Robin Townsed”.

Un Townsed que no s’esperava aquest reconeixement, assegurant que “m’ha fet molt il·lusió, no ho sabia, m’han dit que vingués al Teatre que volien parlar amb mi i, de veritat, quan he vist que era jo la persona homenatjada després de 14 anys fotos del i per al Carnaval m’he emocionat”, ens va explicar en Robin.

Un reconeixement, sense cap mena de dubte, merescudíssim.

I després, ja sí, tothom que va assistir va degustar del típic pica-pica de la presentació del Carnaval de Roses, que enguany va ser elaborat i preparat pel Bar Vermut.