Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Es presenta la 4ª edició del MedFoto

MedFoto
Moment de la presentació de MedFoto al Saló Nàutic de Barcelona

El MedFoto revela els primers detalls de la seva quarta edició al Saló Nàutic de Barcelona

El concurs internacional de fotografia de la Mediterrània MedFoto ha presentat la seva quarta edició al Saló Nàutic de Barcelona. L’ acte ha tingut lloc el divendres 13 d’octubre a l’estand de la Generalitat de Catalunya, en el qual participa Ports de la Generalitat, institució col·laboradora del certamen.

La trobada ha servit per revelar els primers detalls del MedFoto 2024. La notícia més destacada són les dates del concurs. La quarta edició farà públiques les seves bases el proper mes de febrer i obrirà el període d’inscripcions el dilluns 1 d’abril 2024. Novament, convidarà tant a fotògrafs professionals com a aficionats a presentar les seves imatges del Mediterrani sota la temàtica el mar i les persones.

El certamen mantindrà les vuit categories que ofereixen una amplia visió d’aquesta relació entre el medi marí i les persones, des de la secció subaquàtica fins als esports, passant per la conservació, vida salvatge, paisatge, oficis del mar, amb mòbil, i incloent la secció, recentment estrenada, de Relat Fotogràfic, en la qual es reconeix el millor treball de fotografia conformat per sis imatges dedicades a una de les temàtiques proposades per al concurs.

L’acte de presentació de MedFoto 2024 ha comptat amb les intervencions de Bernat Garrigós, membre del comitè organitzador del concurs, president de la Fundació Alive i membre de la Junta Directiva del Club Nàutic L’Escala i de l’Alcalde de L’Escala Josep Bofill. La Directora General de Ports de la Generalitat Annabel Moreno ha estat l’encarregada de tancar el torn de paraula.
L’esdeveniment ha finalitzat amb una degustació d’un producte ben típic de L’Escala i del Mediterrani, les anxoves, i una copa de cava per a tots els assistents.

Un projecte col·laboratiu

El MedFoto és una iniciativa que neix de la col·laboració entre la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala i té per objectiu posar en valor la fràgil relació entre les persones i el mar, així com donar a conèixer els valors naturals de l’entorn marí i fomentar l’actitud responsable de tots els agents que operen en el món marí i del públic en general. Amb la recollida i la difusió del material visual del concurs, el certamen treballa per contribuir al coneixement i la preservació del medi marí.

En la seva quarta edició, el certamen ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de l’Escala, Ports de la Generalitat, el càmping La Ballena Alegre, Festival Portalblau i Improcat.