Es presenta la 8ª edició dels Jocs Florals de Roses anunciant una nova categoria a premiar

VIII Jocs Florals de Roses

Moment de la presentació dels VIII Jocs Florals de Roses

Durant la presentació dels VIII Jocs Florals dedicats a la Vila de Roses es va anunciar que la novena edició d’aquest certament literari tindrà una nova categoria per premiar el millor poema escrit exclusivament en castellà

VIII Jocs Florals de Roses
Moment de la presentació dels VIII Jocs Florals de Roses

Ahir al migdia, Maria Terrades i Ramon Danés, del Rotary Club Roses-Empúriabrava i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, van presentar la VIII edició dels Jocs Florals de Roses, certamen que fomenta la creació literària, concretament el gènere de la poesia, com a temàtica central la Vila.

Una presentació que Danés va aprofitar per anunciar que “l’any vinent mirarem de crear un premi al millor poema escrit exclusivament en castellà, ja que actualment ja hi ha un en el que es pot presentar poemes tant en català com en castellà”. Aquesta categoria és la del premi Rosa Natural Roja, mentre que la Rosa Natural Groga i la Rosa Natural Blanca han de ser poemes escrits exclusivament en català. Per tant, l’any vinent hi haurà una rosa d’una altre color per encabir el nou premi.

La Maria Terrades va voler animar “als poetes que investiguin sobre la història, els monuments i les llegendes de Roses per crear les seves poesies, que no només siguin versos afectius i de sentimentals”.

Per la seva part, l’alcaldessa de Roses, va destacar que “ja són 8 anys d’aquest Jocs Florals, del qual no sabíem si tindria continuïtat, i actualment és un acte més encabit  en aquest mes que es dedica a la poesia i la cultura assolint una convocatòria de participació estable”.

Aquest Jocs Florals està obert a totes les persones aficionades a la poesia, els qual poden presentar els seus poemes fins al proper 28 d’abril.

La temàtica central del concurs és, com sempre, la Vila de Roses, tot i que existeixen diferents temàtiques, concretament tres:

  • La Rosa Natural Roja, poema sobre la vila de Roses
  • La Rosa Natural Groga, poema sobre la vida al mar a Roses, i
  • La Rosa Natural Blanca, poema sobre els monuments de Roses.

Cada participant podrà concursar a les categories que desitgi, amb un màxim d’una obra per categoria, tot i que només podrà obtenir un premi. Les obres han de ser originals, inèdites i no poden haver estat premiades en altres concursos. L’extensió ha de ser d’entre 14 i 40 versos i l’estructura mètrica és lliure. Cada poema ha de tenir un títol i ha d’estar signat amb un pseudònim.

Els aspectes valorats pel jurat seran l’adequació a la temàtica proposada a cada categoria (10 punts), la qualitat literària (20 punts) i la correcció estilística i ortogràfica (10 punts). Totes les categories tindran com a premi una placa commemorativa i 375 €.

Les obres s’han de lliurar electrònicament a través de www.seu-e.cat/web/roses, acompanyades per una instància genèrica amb les dades de la persona participant, o bé aportant el poema en format paper al Servei d’Atenció al Ciutadà, fins al dia 28 d’abril. El veredicte del jurat -format per l’assessor de Cultura de l’Ajuntament, un representant de Rotary Club, la directora de la Biblioteca Municipal, dos professors de literatura i una poetessa-, es farà públic el 1 de juny (20 hores), al Teatre Municipal de Roses.