Roses Cultura

Es presenta la 8ª i última campanya “Per Carnaval no tot s’hi val” del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses
De esquerra a dreta: Vero Medina, Montse Mindan, Jordi Abadal i Anna Amer en la presentació de l'última campanya de "Per Carnaval no tot s'hi val"

Un joc amb codis QR centra aquesta campanya “Per Carnaval no tot s’hi val” d’enguany

Aquest migdia, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la regidora de Joventut, Vero Medina, la tècnica de Joventut, Anna Amer, i el dinamitzador juvenil, Jordi Abad, han presentat a la sala de plens de l’Ajuntament l’edició 2020 de la campanya “Per Carnaval no tot val”.

Una iniciativa nascuda l’any 2012 per informar i conscienciar els joves i la població en general entorn tot allò que comporta el consum d’alcohol drogues, les conductes sexistes… i incidir en la seguretat i benestar personal per tal que la festa sigui un èxit.

En aquesta ocasió, es proposa un joc als i a les joves, el QRnaval, on a través do codis OR podran descarregar-se continguts i guanyar posicions en el rànquing del joc per aconseguir una recompensa

La campanya de sensibilització, informació i prevenció en matèria de salut que el Departament de Joventut de l’Ajuntament impulsa durant eI Carnaval de Roses, arriba enguany a la seva vuitena i última edició amb els objectius acomplerts. Tot i això, aquesta campanya de salut es continuarà fent com fins ara al llarg de l’any als centres educatius de Roses.

La principal finalitat d’aquesta iniciativa de sensibilització respecte al consum d’alcohol i drogues és la de donar el protagonisme i responsabilitat a la població, i molt especialment als joves, traslladant-los el lema “És a les teves mars”.

Conscienciar a través del joc

 Amb eI missatge t’acabes de registrar a una web donant fes teves dades sense tenir idea de qui som ni què farem?», comença el joc del ORnaval d’aquesta VII campanya “Per Carnaval no tot s’hi val”. A partir d’aquest moment, els participants han d’aconseguir i intercanviar cromos amb codis QR que s’han escanejar, els quals els traslladaran a nous missatges amb continguts diversos de la campanya “Per Carnaval no tot s’hi val”.  AI llarg dels dies que duri el concurs, aniran apareixent codis QR en diferents formats, per la qual cosa els participants hauran d’estar molt atents a les xarxes socials del CAR per poder aconseguir-los,

Amb cada codi escanejat, el participant se situarà en una posició del rànquing general. Les persones que aconsegueixin més puntuació s’enduran una recompensa i tots els participants optaran també al sorteig d’una recompensa addicional,

La web percarnavalnototshivalsoses.cat, un extens ardu a l’abast de tothom

Amb aquest joc, a part de cada missatge concret, es dona també a conèixer la web especifica de la campanya i el seu historial, amb un extens fons do material informatiu i de recursos, del qual tant joves, com professionals i familiars, poden fer-ne ús_ Es traslladar aixi a tota la societat el missatge de responsabilitat respecte a les conductes que €S generen durant les festes de Carnaval, i per aquest motiu el lema d’enguany és ccÉs a les teves mans». la web es pot trobar informació sobre quins són els efectes del consum d’alcohol, begudes energètiques, porros ï diferents estupefaents, Un altre apartat ofereix el visionat dels vídeos i campanyes realitzats en edicions anteriors„ amb molt més material gràfic i audiovisual, on els mateixos joves parlen -amb el seu llenguatge i codis-, de les seves experiències, opinions i punts de vista.

Sessions presencials i material de suport al professorat

Paral·lelament, durant els dies previs a la celebració de Carnaval, els alumnes de 3r d’ESO de tots els centres de secundaria de Roses, participaran en sessions informatives conduïdes pel tècnic de Joventut. A més, el departament subministrarà una guia d’ús per al professorat, fent-los també partícips de la campanya i del lema “És a les seves mans”.

Punts Liles, per primer cop al Camaval de Roses

Després de la bona experiència viscuda durant la Festa Major de Roses amb la instal·lació d’un Punt Lila destinat a informar, sensibilitzar i prevenir actituds masclistes i comportaments sexistes, els departaments de Festes i d’Acció Social de l’Ajuntament, tornen a col·laborar conjuntament per oferir la campanya d’abast comarcal “Jo soc punt durant el Carnaval.

En aquesta ocasió, i atesa la diversitat d’escenaris ï espais que acullen les diferents activitats del Carnaval, s’instal·laran els següents Punts Liles:

Dijous 20 de febrer

Punt Lila a l’Envelat de la plaça Frederic Rahola: de 23h a 5 hores

Divendres 21 de febrer

Punt Lila a l’Envelat de la plaça Frederic Rahola: de 24h a 5 hores

Punt lila al Pavelló Municipal d’Esports: de 00.30h a 5 hores

Punt lila al Port: de 22h a 3 hores

Dissabte 22 de febrer

Punt Lila a l’Envelat de la plaça Frederic Rahola: de 00h a 5 hores

Punt lila al Pavelló Municipal d’Esports: de 00:30h a 6 hores

Diumenge 23 febrer

Punt lila al Pavelló Municipal d’Esports: de 22h a 4 hores

Punt Lila a la plaça Sant Pere: de 17h a 21 hores

En definitiva, la campanya d’enguany continua apostant per conscienciar interpel·lar els toves de forma clara i directa, sense embuts ni pretextos, entorn a aspectes relacionats amb la seva salut i benestar, tot aportant la informació necessària perquè aquests puguin prendre ies seves decisions duna forma responsable i conscient.