Es presenta la IV edició de la Cursa Badia de Roses

Cursa Badia de Roses
Moment de la presentació de la IV edició de la Cursa Badia de Roses

El proper 10 de març de 2019 se celebrarà la 4a Cursa Badia de Roses Hotel Spa Terraza, organitzada pel Club Atletisme Roses en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses.

Cursa Badia de Roses
Moment de la presentació de la IV edició de la Cursa Badia de Roses

Aquest matí s’ha presentat la IV Cursa Badia de Roses, una prova que va néixer l’any 2016 i que només en tres edicions ha agafat molt de prestigi entre els atletes, ja que en desenvolupar-se per un recorregut molt planer és ideal per rebaixar les marques personals dels participants.

Una cursa, a més que té un caire solidari, ja que a l’igual que en les anteriors edicions “es destinarà un 1 euro de cada inscripció a l’entitat Xaropclown, associació de pallassos que van per tots els hospitals de tota la província de Girona per fer riure als nens i nenes que estan ingressats”, ha afirmat Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses, impulsor i organitzador de la cursa.

La Cursa Badia de Roses Hotel Spa Terraza no només incentiva la pràctica de l’esport, sinó que presenta altres factors positius. El fet de realitzar-se dues distàncies, 5 i 10 km, totalment planeres, en el marc incomparable del litoral rosinc passant per la Ciutadella són atractius suficients per a aficionats al atletisme de fora de les nostres contrades, la qual cosa “dona una valor turístic a la prova a tenir en compte, i en aquest sentit des de l’Àrea de Turisme només podem fer que ajudar als organitzadors a que la prova creixi, tingui més difusió i prestigi, ja que dels 400 participants que poden participar un 75% venen de fora, molts d’ells amb els seus familiars, que possiblement faran estada el dia abans o si més no es quedaran a dinar a Roses”, ha assenyalat el regidor de Turisme, Félix Llorens.

El mateix dia 10 de març, abans de la cursa dels adults, es realitzarà per segon any la Cursa Kids Badia de Roses, adreçada a nens i nenes fins els 12 anys, “i per la qual ens hem marcat la fita d’arribar als 150 inscrits, que serà el límit de participants en el cas d’arribar-hi”, ha assenyalat Sastre.

En aquest sentit, el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, ha assenyalat que “només podem desitjar que el Club Atletisme Roses assoleixi els seus objectius en quant a la participació”.

Crida al voluntariat

Per la seva banda, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, després d’agrair al Club Atletisme Roses l’organització d’aquesta cursa, ha fet una crida “al voluntariat, ja que qualsevol activitat que es fa a Roses tenim la sort que hi ha força gent disposada a col·laborar i, per tant, aprofito per fer una crida als voluntaris per a que hi col·laborin i la cursa esdevingui en un altre èxit”.

Tota la informació de la cursa i com poder fer les inscripcions, que ja estan obertes es troba a la pàgina web del Club d’Atletisme Roses.

Club Atletisme Roses

El Club Atletisme Roses va néixer l’any 2008 amb la finalitat de promocionar l’atletisme a la  població i a la resta de la comarca i compta amb una àmplia experiència organitzant al llarg de 10 anys consecutius la Cursa de la Dona, que es realitza en col·laboració amb la Fundació Roses Contra el Càncer i que el 2018 va sobrepassar les 1.500 inscripcions.