Es presenta la nova programació del Teatre de Roses amb nous formats artístics

Programació del Teatre de Roses

El regidor de Cultura, Èric Ibáñez i el membre del Grup de Teatre de Roses, Lluís Mas Blanch,durant al presentació de la nova programació teatral

Una nova programació teatral on destaca l’obra ‘Cinco horas con Mario’, amb Lola Herrera ‘Lapònia’, amb Roger Coma i el retorn del Grup de Teatre de Roses més enllà de la representació anual de ‘Els Pastorets’

Aquest migdia el regidor de Cultura de Roses, Èric Ibáñez, ha presentat la nova programació del Teatre Municipal de Roses per a la temporada de tardor, la qual inclou una variada proposta que permetrà gaudir de la creació teatral que es fa als escenaris de Madrid i Barcelona (Cinco Horas con Mario, Lapònia), així com de produccions gironines (Cascai Teatre, Grup de Teatre de Roses…), passant també pel teatre infantil, la música, l’audiovisual i la poesia.

‘Cinco Horas con Mario’, interpretada per l’actriu Lola Herrera, és un dels plats forts que la programació teatral de Roses oferirà aquesta tardor, apropant al públic de la comarca l’obra de Miguel Delibes, un document viu de les preocupacions econòmiques, religioses, polítiques, sexuals i morals imperants a la societat espanyola de la dècada dels 50. ‘Lapònia’, comèdia sobre les mentides, les il·lusions i l’educació que rebem des de ben petits, amb Roger Coma, arribarà també a Roses avalada per l’èxit de públic i crítica.

Cascai Teatre i Empordà Mar oferiran la seva visió dels personatges que es mouen per confraries, ports, platges i viles marineres, amb l’obra “Gent del mar, una comèdia sobre el món de la pesca”.

La presentació ha comptat també amb la presència de Lluís Masblanch, membre del Grup de Teatre de Roses (GTR), companyia que inicia una nova etapa després d’un relleu generacional, on Jaume Sastre hagi assumit la direcció del grup. Així, a més de la tradicional representació de ‘Els Pastorets’ que el grup interpreta cada Nadal, la companyia rosinca pujarà a l’escenari amb una altra obra, ‘Animals de companyia’, una comèdia realista que posa en relleu la falsedat de les relacions entre amics.

Una altra proposta carregada d’humor serà la proposta ‘L’humor es cultura’, a càrrec del monologuista Tomás García, espectacle destinat a recaptar fons en benefici de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia.

Èric Ibáñez ha destacat que “un dels compromisos marcats pel l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament és apropar nous formats artístics al públic rosinc”. En la nova programació teatral de Roses, aquesta aposta ve de la mà del director empordanès Josep Pérez, que presentarà el seu darrer film “Els deixebles de Marcel Duchamp”, on proposa un viatge a l’interior de l’art d’acció a través de les diverses mirades dels artistes reunits al darrer festival La Muga Caula que tingué lloc al municipi de Les Escaules.

L’apartat musical estarà cobert amb el concert ‘Música de Cotó’ a càrrec de la jove Orquestra de Figueres, el concert de la Coral Geriona i la Girona Banda Band i el Concert de Nadal a càrrec del Cor Lieder Càmera. La poesia també estarà present, en aquest cas amb un espectacle de creació teatralitzat que es realitzarà al Castell de la Trinitat, amb la proposta ‘36+1’.

També cal destacar la programació de teatre infantil realitzada per l’Associació Optimist que cada temporada ofereix una programació de qualitat per als més petits, que en aquesta ocasió representarà les obres ‘Guyi-Guyi’ de la Cia. Periferia Teatro, ‘Planeta M.Art’ de Marcel Gros, i ‘Els músics de Bremen’ de Cia. Pot Teatre.

Tota aquesta variada oferta, “fan del Teatre Municipal de Roses, un teatre de referència a la comarca amb una línia clara que aposta per la qualitat dels espectacles a preus populars, que ha estat recompensada per l’assistència d’un públic cada vegada més fidel als espectacles programats”, ha significat Ibáñez.

Les entrades es posen a la venda divendres, 20 de setembre. Es poden adquirir online a través de la web www.rosescultura.cat i  presencialment a les taquilles del teatre els dijous i divendres, de a12 a 14 h, o bé el mateix dia de l’espectacle, una hora abans de l’inici.

El carnet del Club Roses Cultura, Carnet Jove i Carnet de jubilat poden beneficiar-se de descomptes, mentre que l’entrada és gratuïta per a tots els menors de 16 anys acompanyats per un adult i per les parelles lingüístiques de Roses.

Podeu consultar la programació completa, dates, preus i horaris, clicant AQUÍ.