Es presenta l’edició del 10è aniversari de la Transpyr Coast to Coast

Transpyr Coast to Coast,
La presentació de la TRANSPYR COAST TO COAST 2019 va comptar amb l'atleta Núria Picas

L’atleta Núria Picas estarà entre els 400 ciclistes escollits per a una edició especial de la Transpyr Coast to Coast amb moltes novetats, reptes personals i projectes solidaris

Transpyr Coast to Coast,
La presentació de la Transpyr Coast to Coast 2019 va comptar amb l’atleta Núria Picas

Ahir es va presentar al Campus Orbea de Barcelona l’edició del 10è aniversari de la Transpyr Coast to Coast,, que se celebrarà del 9 al 15 de juny. Va ser un acte entre amics, patrocinadors, col·laboradors i participants que seran a la línia de sortida de Roses, per afrontar el que va més enllà del repte de creuar els Pirineus de costa a costa fins a Hondarribia en set dies.

L’esportista Núria Picas ha estat una de les protagonistes de la presentació, en la qual ha confirmat que participarà en l’edició més especial de Transpyr Coast to Coast, al costat del seu entrenador i esportista d’alt nivell, Eduard Barceló.

Durant l’acte s’han detallat les singularitats de cadascuna de les modalitats que s’ofereixen, amb bici de muntanya, de carretera, elèctrica i fins i tot per relleus. Aquest any, a més, s’introdueix per primera vegada el Gravel, que serà un gran al·licient dels participants a la modalitat de Backroads.

Convençut que Transpyr Coast to Coast és més que una aventura, el ciclista basc Mikel Azparren ha explicat el seu repte personal, que consistirà en cobrir el trajecte complet de la carrera en la seva versió Backroads, més de 800 quilòmetres, en només tres dies.

La presentació també ha subratllat la faceta més solidària de Transpyr Coast to Coast, que enguany vehicula la seva col·laboració a través de diversos projectes: d’una banda, l’ajuda a persones amb deficiència intel·lectual, col·laborant amb Tressis i la Fundació A la Par, nous patrocinadors de la prova. I d’altra banda, l’ajuda a la investigació d’una malaltia minoritària com la Síndrome d’Angelman, l’impuls a la investigació de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica o el suport als afectats per danys cerebrals adquirits.

Consolidada plenament en el panorama internacional i considerada per National Geographic com una de les 10 millors aventures del món en MTB, Transpyr Coast to Coast arriba enguany a la seva primera dècada sorprenent a riders de tot el planeta i fidel al seu esperit d’innovació, com ho demostra la introducció de l’opció de Gravel. Al llarg de la seva trajectòria, la missió de creuar els Pirineus en set dies s’ha mantingut com l’objectiu prioritari per als milers de ciclistes que fins ara han afrontat el repte, però les propostes de com aconseguir-ho s’han anat multiplicant per adaptar-se a les seves inquietuds. Per aquest motiu l’organització ha obert noves formes d’aconseguir aquesta extraordinària missió a un nombre cada vegada més gran de ciclistes de tot el món.

En total, 400 ciclistes seran els protagonistes el proper juny de l’edició més especial d’aquesta missió única al món, que té un percentatge de finishers d’un 85% en les nou edicions celebrades fins ara.