Es preveu que el centre de vacunació Covid-19 al Mercat Cobert entri en funcionament la propera setmana

Vacunació Covi-19 a Roses
Moment de la visita al local de vacunació de la Covid-19

El local reacondicionat a l’interior del Mercat Municipal servirà per vacunar contra la Covid-19 a les poblacions de Roses, Pau i Palau-saverdera

L’Àrea Bàsica de Salut de Roses abasta els Centres d’Atenció Primària de Cadaqués i Castelló d’Empúries, i els Consultoris Locals d’Empuriabrava, Palau-saverdera i Pau, donant una assistència a una població total de 33.008 habitants.

I I’ABS de Roses ja ha vacunat a tots els grups de població prioritaris, és a dir, als ciutadans que necessiten d’atenció domiciliària i als més de 80 anys. Actualment “són les persones entre els 75 a 79 anys a les que els truquem nosaltres des del CAP i ho fem per data de naixement”, ha indicat Ricard Bonet, director de l’Àrea Bàsica de Salut de Roses, durant la visita  que ha portat a terme acompanyat de l’equip de coordinació d’infermeria a més del regidor de Sanitat de l’Ajuntament, Marc Danés.

I la gent a la que no s’ha trucat?

El director de l’ABS de Roses ha assenyalat que “potser que hi hagi persones majors de 75 anys que no els hem trucat, i això és perquè no disposem de les dades actuals o bé perquè són persones adscrites a assistències sanitàries com Muface o Mugeju de les quals no en tenim constància, per tant, si la gent sap d’alguna persona que no ens hem posat en contacte amb ella que truquin al CAP i la vacunarem, perquè l’objectiu és vacunar a tota la població”.  

Dos equips de vacunació al Mercat Municipal

Al local ubicat al Mercat Municipal de Roses per a la vacunació de la Covid-19 està prevista l’habilitació de dos equips a partir del proper dimecres, podent-se ampliar a tres en cas que hi hagi un increment en el subministrament de vacunes. Bonet ha explicat que com “està previst finalitzar la vacunació de la població major de 75 anys, això  permetrà, a partir de la setmana que ve, començar a citar les persones de la franja compresa entre els 75 i els 70 anys”. Així mateix, l’arribada d’una partida de vacunes d’AstraZeneca, possibilitarà també la vacunació de persones d’entre 60 i 65 anys.

D’altra banda, assenyalar que l’Ajuntament de Roses ha procedit durant els darrers dies a l’adequació del local, ocupat anteriorment pel supermercat SUMA substitucint d’una de les portes d’accés, col·locació de làmines als vidres per aïllar visualment el local i subministrament de taules i cadires. Adequació que finalitzarà “amb la col·locació de . plafons per a la creació de boxs independents i la connexió a internet”, ha explicat el regidor Marc Danés.

Dos punts vacunació: Roses i Castelló d’Empúries

Ricard Bonet ha especificat que hi haurà dos punts de vacunació, “un que serà Castelló d’Empúries on també es vacunarà als residents a Empuriabrava i el segon serà a Roses -al local del Mercat Municipal-  per cobrir també a la població de Pau, Palau-saverdera i els de Cadaqués es faran al CAP del municipi”.

El director de l’ABS de Roses ha volgut agrair la disposició dels Ajuntaments de Roses i Castelló d’Empúries a l’hora d’aportar els locals que permetin descongestionar les dependències del CAP de Roses.