Es preveu un episodi de mala mar a l’Empordà a partir d’aquesta matinada

Protecció Civil de la Generalitat
El passeig marítim de Roses patint les conseqüències d'un fort onatge / Foto: arxiu

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions per la pluja i el vent a diferents punts del país

Protecció Civil de la Generalitat
El passeig marítim de Roses patint les conseqüències d’un fort onatge / Foto: arxiu

La prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT inclou un avís per fort onatge a l’Alt i Baix Empordà. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC des d’aquesta matinada i durant el dia de demà s’esperen onades superiors a 2.5 metres que afectaran al Nord de Cap de Creus i Nord del cap de Begur. Hi haurà mar de fons del nord. Per demà es preveu que la probabilitat pugui disminuir.
De cara a evitar accidents, Protecció Civil demana extremar la prudència en les proximitats de passejos marítims, camins de ronda i  platges i no apropar-se a espigons i altres llocs on trenquin les ones. Un cop de mar pot endur-se una persona mar endins.

Prealerta PROCICAT per vents

Protecció Civil de la Generalitat manté en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió de fort vent a les comarques del Pirineu, Prepirineu, Ponent, Empordà, sud de Tarragona i Terres de l’Ebre. El vent bufarà de component nord i oest. Es preveu que el vent pugui superar els 90 km/h a aquestes comarques, i els 125 km/h a les cotes altes de muntanya, a l’Empordà i al sud de les Terres de l’Ebre  L’episodi de vent es mantindrà durant el dijous.

Protecció Civil recomana molta prudència en la mobilitat i també en la pràctica d’activitats a l’aire lliure sobretot a les zones de muntanya. Porteu l’equipament adequat i desistiu de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill

A més, davant el fort vent, Protecció Civil aconsella que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.