Es publica un vídeo del projecte guanyador del Premi Inclusió 2018 ‘Música x recordar’

Premi Inclusió Alt Empordà 2018

Un treball audiovisual on s’explica en què consisteix aquest projecte ‘Música x recordar’ i que ha suposat per als alumnes de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres que hi van participar

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà atorga, cada any, el Premi Inclusió Alt Empordà. Guardó que en la seva última edició va ser adjudicat al projecte ‘Música x recordar’, de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres.

I l’Àrea de Benestar Social de l’ens comarcal, a banda de l’ajut financer al projecte guanyador, realitza una campanya de difusió per donar-lo a conèixer, que esdevé un suport és vital, sobretot en projectes sense suport mediàtic.

I dins d’aquesta campanya de difusió s’ha publicat un vídeo resum on s’explica en què consisteix aquest projecte ‘Música x recordar’ i l’experiència enriquidora que va suposar per als alumnes de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres treballar amb malalts d’Alzheimer i altres demències.

Aquest treball audiovisual, resum del projecte “Música x recordar” de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, que es pot visionar més avall, s’ha fet públic a les xarxes socials per posar èmfasi en la necessitat de projectes cohesionadors com aquest.

“Música x recordar”

Aquesta iniciativa, impulsada per l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, vol reforçar el treball amb adolescents i joves en situació de dificultat de seguiment de la trajectòria educativa a través d’un projecte intergeneracional amb persones grans afectades per la malaltia de l’Alzheimer que a través del cant, el ball i la música generen un espai de trobada que reforci el llaços d’amistat i respecte entre les dues generacions.

El projecte ha ofert durant el curs escolar 2018-2019 un projecte a joves estudiants d’ESO que presenten dificultats per seguir amb la trajectòria formativa formal. Han participat en el projecte 60 alumnes de 2n i 3r d’ESO d’entre 13 i 17 anys de l’Institut Ramon Muntaner i unes 200 persones grans usuàries centre de dia de l’Associació de Malats d’Alzheimer.