Es reforça l’Alerta del Pla INUNCAT per mala mar avui a tot el litoral

Perill per fort onatge

Mapa de predicció de perill per fort onatge avui

El fort onatge afectarà durant el dia d’avui tot el litoral català, però les onades seran especialment altes a la meitat nord

Perill per fort onatge
Mapa de predicció de perill per fort onatge avui

Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat manté l’Alerta del pla especial d’emergències INUNCAT per la intensificació durant el dia d’avui de la mala mar a tot el litoral català. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu un perill de fort onatge de 5 sobre 6, especialment a la meitat nord del litoral, on les onades podran superar els 4 metres (mar brava). Les onades trencaran directament a la costa. A més, les pluges seran intenses avui al litoral i prelitoral de Catalunya, però podran descarregar amb especial intensitat i deixar acumulacions importants a les comarques gironines.

Per tot això Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que eviti acostar-se a zones properes als espigons, esculleres i passejos marítims a contemplar com trenquen les onades. També es demana extremar la prudència a les zones afectades per les pluges intenses, sobretot en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure i en especial al medi natural.

Allunyeu-vos del front marítim mentre duri el fort onatge per evitar que un cop de mar us arrossegui mar endins. Respecteu sempre els tancaments dels accessos a espigons, esculleres i rieres.