Es renova una quarta part del components del Consell Comarcal de l’Alt Empordà

Dimarts es van renovar dos consellers d’ERC, i al novembre ho faran cinc més, de CiU

Consell Comarcal de l'Alt EmpordàEn el ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, que es va celebrar dimarts passat, es va formalitzar la presa de possessió dels dos nous consellers comarcals del grup d’ERC. En concret es tracta de la regidora de l’Ajuntament d’Agullana Marina Gutés i Serra i de la regidora de l’Ajuntament de Vilajuïga Enriqueta Palé i Matas. Han entrat en substitució de Josep Maria Marés i Subirà, regidor d’El Port de la Selva, i de Joan Fàbrega i Solé, alcalde de Lladó, que van formalitzar la seva renúncia al càrrec el passat mes de juliol.

Tan Gutés com Palé van prometre el càrrec per imperatiu legal. A continuació van rebre la salutació del president del Consell Comarcal, Xavier Sanllehí, en nom de tots els components de la corporació, desitjant-lis tota mena d’encerts en la seva nova responsabilitat. En el mateix ple es va formalitzar la pèrdua de la condició de conseller comarcal de Joan Via i Ferrer, alcalde de Fortià, membre del grup del PSC. Aquesta formació encara no ha designat el seu substitut.

Finalment es va informar de la renúncia de cinc consellers comarcals del grup de CiU. Aquesta formació va decidir que a mig mandat volia promoure un relleu dels components que no tenen responsabilitats de govern, per tal de donar entrada a nous alcaldes i regidors perquè així es familiaritzessin més amb l’administració comarcal.

Els consellers que han presentat la seva renúncia són: Maria Josep Dubé i Moreno, regidora de l’Ajuntament de l’Escala; Isidre Felip i Isern, alcalde de Terrades; Enric Gironella i Colomer, alcalde de Cistella; Josep Guiolà i Camps, alcalde de Sant Climent Sescebes, i Joan Itxart i Romagosa, regidor de l’Ajuntament de Peralada.

Els nous consellers, que prendran possessió en el ple del mes de novembre si la Junta Electoral Central ha emès la seva credencial, seran els següents: Mònica Nadal i Pairó, alcaldessa de Pedret i Marzà; Joan Albert i Teixidor, alcalde de Ventalló; Joan Figueras i Pomés, alcalde de Cadaqués, Sònica Martínez i Juli, alcaldessa de la Jonquera i Elisabet Cortada i Bayés, regidora de l’Ajuntament de Portbou.

En total, per tant, s’hauran renovat vuit dels 33 components del ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el que representa una quarta part dels seus integrants. El president de la institució, Xavier Sanllehí, els va agrair la seva dedicació durant aquests dos anys de mandat.