Es repren la recerca del jove francès desaparegut la nit de dijous a Roses

Ahir a les 19.00 hores es va suspendre el dispositiu de recerca del noi francès de 28 anys desaparegut a Roses (Alt Empordà) que va sortir a pescar dijous al vespre a una zona rocallosa i no va tornar. Avui a les 09.00 hores s’ha reiniciat la recerca, amb la participació dels  Bombers de la Generalitat, amb helicòpter i unitats GRAE subaquàtics i terrestres; Mossos d’Esquadra (amb subaquàtics i l’helicòpter), Policies Locals, Sistema d’Emergències Mèdiques, Protecció Civil, Salvamento Marítimo i el GEAS de Guàrdia Civil.

Pel que fa a incidències per la pluja, la nit ha estat molt tranquila i no hi ha hagut cap servei ni emergencia destacada. El telèfon d’emergències 112 ha atès fins el moment 48 trucades relatives a l’episodi de pluges.

 

ALERTA DE L’INUNCAT i PREALERTA PROCICAT PER VENT

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, es manté activada la fase d’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT).

Es preveu que segueixi l’episodi de pluja general que està afectant Catalunya i que podrà suposar la superació del llindar d’acumulació superior a 100mm en 24 hores. El fenomen està previst que s’allargui fins diumenge, amb una pausa avui dissabte al matí sobretot a les comarques de Barcelona.

Durant l’episodi que es preveu que es reinicii avui dissabte al migdia i finalitzi diumenge, les acumulacions més importants s’esperen a les comarques del Pre-Litoral i Litoral de la meitat Sud de Catalunya.

Per intensitat de pluja, s’esperen algunes tempestes de caràcter local que evolucionaran al llarg del matí de dissabte, intensificant-se des del Litoral Sud per afectar la resta del territori durant tot el dia de dissabte i fins diumenge. Diumenge a la tarda l’afectació es pot concentrar a les comarques del litoral de les demarcacions de Barcelona i Tarragona, tot i que avui s’actualitzaran les previsions.

A més, i d’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, continua la situació per estat de la mar, que s’allarga fins diumenge. L’afectació continua afectant tot el litoral català.

Per altra banda, ahir a la nit es va rebaixar a fase de prealerta el Procicat per vent, ja que l’afectació ha de ser menor durant el dia d’avui.