Es reprenen les activitats als espais naturals de l’Empordà després de l’aturada per la Covid-19

Parc Natural del Cap de Creus
Dins la creació de nous productes turístics a l’Alt Empordà es vol idear noves combinacions de visites als elements de patrimoni cultural i natural ja existent

Aquestes activitats que havien d’haver començat a finals de març i que van quedar aturades per la pandèmia, es reprenen amb les visites que resten pendents

Després de l’aturada per la Covid-19 que va impedir que comencessin les activitats de descoberta d’espais naturals de l’Albera, el Cap de Creus, els Aiguamolls de l’Empordà, el Montgrí, el Baix Ter i les Illes medes, les Gavarres i l’Ardenya, es torna a reprendre el programa tal i com estava plantejat.

Els Consells Comarcals de l’Alt i Baix Empordà organitzen conjuntament aquestes activitats que l’any passat van despertar l’interès d’un total de 426 persones, les quals van donar una puntuació de 9,26 a la iniciativa en una escala de valoració del 0 al 10. de les activitats.

Amb la voluntat de fer recerques d’animals de mar i de terra i d’elements del patrimoni cultural que configuren la identitat del territori, es van programar 23 activitats gratuïtes adreçades a tots els públics, des de famílies fins als fans del senderisme més exigent. Amb tot, en les visites es proposen diferents accions com caminar, nedar, remar o pedalar per observar els paisatges naturals empordanesos.

La programació de visites està emmarcada en el projecte d’especialització i competitivitat territorial Natura, cultural i intel·ligència en xarxa, cofinançada pel FEDER de la Unió Europea, en la mesura que contribueix a promoure la descoberta d’un patrimoni que pot contribuir a millorar la qualitat de l’Empordà com a destí per als visitants que cerquen una estada slow pel territori i permet divulgar la tasca que duen a terme els equips que gestionen Parcs i espais naturals a l’Empordà i les organitzacions que treballen professionalment per a l’educació ambiental.

Els Consells Comarcals de l’Alt i del Baix Empordà coordinen l’acció dels diferents centres gestors d’aquests espais i les accions compartides de difusió.
La informació de cada activitat està disponible als webs dels diferents espais i institucions organitzadores.  

Abans que s’acabi la temporada (a principis de desembre), es portaran a terme una desena de visites programades:

 • El 20 de setembre es visitarà el Parc Natural del Cap de Creus
 • El 27 de setembre el Paratge Natural de l’Albera
 • El 4 d’octubre el Massís de l’Ardenya
 • El 12 d’octubre el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà
 • El 18 d’octubre el Massís de les Gavarres
 • El 25 d’octubre el Parc Natural del Cap de Creus
 • L’1 de novembre el Paratge Natural de l’albera
 • El 8 de novembre el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
 • El 22 de novembre el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà
 • El 29 de novembre el Massís de l’Ardenya
 • I el 6 de desembre es visitarà de nou el Parc Natural del montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Important fer reserva prèviament

Totes les visites són gratuïtes però les places són limitades, per això cal inscriure’s prèviament als telèfons que indica el fulletó d’activitats. En el mateix programa també s’indica la dificultat de cada activitat, la durada i altres indicacions d’interés.