Es tornen a carregar l’estelada de Sant Pere de Rodes, i la senyera del Pic de l’Àliga de Roses també desapareix

Senyera i estelada arrancades

El pal doblegat sense senyera al Puig de l'Àliga de Roses

Dobleguen el pal de l’estelada del coll del Mosquit de Sant Pere i el de la senyera del Puig de l’Àliga de Roses

Senyera i estelada arrancades
El pal sense senyera al Puig de l’Àliga / Foto: Cabirols

Diumenge va aparèixer el pal de la senyera del Puig de l’Àliga sense bandera. Des de Roses els membres de Cabirols Associació Excursionista es van donar compte que no es veia la senyera, que es penja cada any per la celebració de la Diada Nacional de Catalunya durant la caminada que organtiza l’entitat amb la participació de rosincs i rosinques.

Senyera i estelada arrancades
El pal doblegat i l’estelada de Sant Pere de Rodes a terra / Foto: Roger Pinart

Francesc Acedo, membre de Cabirols  i encarregat del manteniment de la senyera, assegura que qui ha doblegat el pal i s’ha emportat la bandera de Catalunya “ha de ser una persona que pugi sovint. Altres vegades, explica Acedo, ja m’he trobat el pal a terra després de descargolar-la de la seva base. Arran d’això i per assegurar que no ho tornarien a fer vaig canviar el model dels cargols, i al no poder treure’l el pal l’han doblegat per agafar la senyera i emportar-se-la”.

I si fa tot just una setmana uns militars, que estaven de maniobres pels voltants del monestir de Sant Pere de Rodes van estripar l’estelada que onejava al Coll del Mosquit després intentar, infructuosament, despenjar-la, aquesta matinada uns desconeguts han doblegat el pal deixant la bandera a terra.