Es va a entrenar i guanya la Hivernal de Campdevànol a la seva categoria

La Hivernal de Campdevànol

Xavi Llamas i Juan Diego Martín, l'Expresso de Navata, abans de la cursa

Xavi Llamas guanya la marató de Campdevànol a la categoria de Veterans i es queda a un pas del podi absolut

La Hivernal de Campdevànol
Xavi Llamas i Juan Diego Martín, l’Expresso de Navata, abans de la cursa

Xavi Llamas es va presentar a la marató de muntanya la Hivernal de Campdevànol “a mena d’entrenament i agafar ritme de cursa, sobretot després d’haver-me presentat a principis de mes a la Trail de Rocacorba convalescent d’una grip”, va assenyalar en Xavi, que l’any passat va acabar en segona posició.

Així que quan es va donar el tret de sortida l’atleta del Club Atletisme Roses, que corre amb els colors de Sports HG i la Fundació Alchimia Solidària, va sortir “al meu ritme, a trobar sensacions de cursa”, i es va posar en vuitena posició. Un lloc en el que es va mantenir fins a meitat de la marató, que és quan va començar a avançar corredors fins situar-se en quart lloc, posició amb la que va creuar la línia d’arribada, quart absolut i primer a la categoria de Veterans. “Vaig acabar content, va dir Xavi Llamas, més que per la quarta posició per les sensacions que vaig tenir durant la cursa, en la qual em vaig tornar a sentir bé, tot i que he de reconèixer que els darrers quilòmetres se’m va fer molt llargs, ja aquesta temporada no havia disputat una distància tan llarga com els 42 km d’aquesta marató”.
L’atleta rosinc no li va donar importància a quedar primer de la categoria Veterans, ja que “jo vaig a disputar la cursa i no li faig cas a això de les categories”.

La propera prova que té previst córrer en Xavi Llamas és la mitja marató de muntanya ‘Entre Castells’ de Vilajuïga, prova que se celebrarà el proper 15 de març

El rosinc Juan Diego Martín corre a Campdevànol per preparar els seus objectius de la temporada

No tenia previst participar a La Hivernal de Campdevànol, però una companya que si que ho anava a fer es va lesionar dies abans, i després de comunicar-ho als organitzadors el rosinc però resident a Navata Juan Diego Martín, l’Expresso de Navata com se’l coneix en el món de l’atletisme va corre, amb el seu dorsal.
Una marató en la que “vaig disfrutar molt, m’ho vaig passar pipa, una de les curses més guapes que he fet mai”, i que Juan Diego, que també còrrer amb els colors de Fundació Alchimia Solidària va disputar amb la intenció “d’acumular desnivell, alçada i quilòmetres”, per tal de fer una paper digne en les proves que té assenyalades en el seu calendari. La primera serà la Marxa 24 hores del Cap de Creus de 78 km, que es disputarà a principis del mes d’abril. La segona, ja a mitjans del mes de juny, l’Emmona de Sant Joan de les Abadesses de 123 quilòmtres, i la tercera i la que més il·lusió el fa córrer és la Ultra Trail de Montblanc, marató de muntanya de 170 km que sortirà de França, travessarà Suïssa i Itàlia per acabar de nou a França.